/>/> VANHUS STADISSA: Yksityisten terveyspalveluiden verorahat

tiistai 29. lokakuuta 2013

Yksityisten terveyspalveluiden verorahat

Tänä aamuna kerrottiin tiedotusvälineissä vuorostaan Attendon rahojen valuvan ulkomaille. Vuoden mittaan on saatu useaan otteeseen lukea eri terveysyhtiöiden vastaavasta toimintatavasta . Suomella jää näissä tapauksissa verotulot yritysvoitoista saamatta. Vaikka yritykset kertovat tuloksen Suomessa olevan tappiollinen,ei se kuitenkaan ole totuus. Yrityksen tuloa ohjataan ulkomailta pääkallonpaikalta siirtämällä varoja emoyhtiöön ja mm. veroparatiiseihin. Juuri noilla menetetyillä verotuloilla meidän pitäisi kehittää yhteiskuntaamme ja parantaa kansalaisille tarjottavia välttämättömiä palvelua kuten julkisia terveyspalveluja!

Kun julkinen  terveydenhuolto supistaa ja keskittää palvelujaan entistä kauemmaksi tarvitsijoista, tarvitaan monen kohdalla yksityisiä terveydenhuollon palveluita nopeuden tai jonkin muun syyn takia.  Ongelma vaan on siinä, että ne palvelut tuottavat ulkomaisen omistuspohjan omaavat yritykset. Meillä ei taida Suomessa olla enää muita kotimaisia kuin Ahon perheen omistama Aava eli entinen Lääkärikeskus.

Mitä pitäisi tehdä? Niinpä, mitä? No ehkä ainakin käyttää kotimaisomisteisia yksityisiä lääkäripalveluja silloin kun julkinen palvelu ei auta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti