/>/> VANHUS STADISSA: Novelli Erätulilla 5.osa

torstai 31. lokakuuta 2013

Novelli Erätulilla 5.osa

Luukkosen oli hyvä olla! Tunne oli niin voimakas, että takapuolen alla oleva mätäskin tuntui vahvistavan lämmöllä tuota tunnetta. Edes kevyt sadekaan ei enää häirinnyt makkaranpaistumista odottavaa metsämiestä. Jostakin luikerteli kuitenkin käärme paratiisiin. Luukkosen mielestä olo alkoi tuntua jo hieman liian mukavalta ja auvoiselta. Tunkkainen haju, joka leijaili jostain kumiteräsaappaiden liepeiltä, häiritsi tunnelmaa. Äkkiä leimahtivat liekit jalkojen välissä. Nuotio oli salakavalasti lähettänyt lonkeronsa mättäiden alla metsämiehen istumapaikkaan suoraan peräpeilin kohdalle. Luukkonen pomppasi pystyyn huomatessaan istumamättäänsä syttyneen tuleen. Tulessa olivat myös Luukkosen housut. Tuo havainto aiheutti suorastaan äkillisen kiireen.
-           Mitä helvettiä … mistä nuo lieskat tuohon tuli … mikä palaa … missä on vettä? Luukkonen ähisi hädissään ja pää pyöri väkkärän lailla ympäriinsä.
Käsi ojentui kahvipannua kohden, mutta sitten järki sanoi pannun sisällön olevan liian kuumaa jalkovälin sammuttamiseen. Siinä saattaisi kulkuset palaa takuuvarmasti. Tosin se uhka oli jo vahvana ilmassa muutenkin. Hetkessä muistui mieleen lampi, joka sijaitsi selän takana vajaan sadan metrin päässä taukotulilta.
Luukkonen säntäsi tukevan miehen raskassoutuiseen juoksuun, joka pysähtyi heti alettuaan lähimpään paksurunkoiseen mäntyyn. Rintataskustakin kuului raju rusahdus. Mies vääntäytyi pystyyn nenä verillä ja edelleen kytevissä housuissaan. Savun noustessa haarovälistä matka jatkui nyt jo hieman onnekkaammin kohti lampea, jonne sukellus ei olisi antanut uimahyppykilpailuissa puolta pistettä enempää. Sekin puoli pistettä olisi tullut ponnistuksen tehokkuudesta. Mutalampi kuitenkin sammutti palon metsästäjän housuista. Veronsa lampi kuitenkin vaati. Molemmat kumiteräsaappaat jäivät risaisine sukkineen syvälle mutapohjaan. Luukkonen ei yrittänytkään tavoitella niitä. Haaroissa nimittäin tuntui armoton polte. Iho oli ehtinyt kärähtää jalkovälistä ja kipu ilmoitteli tulostaan. Luukkonen makasi hetken lammen reunamättäällä ja pohti tilannettaan. Apua oli päästävä hakemaan. Ja jonkinasteinen kiirekin tuntuisi olevan.
Masentunut metsämies ... JATKUU 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti