/>/> VANHUS STADISSA: Kotimaisten omenoiden hinta

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kotimaisten omenoiden hinta

Käväisin lauantaina viimeisten kauppatuntien aikaan marketissa ostaakseni kotimaisia omenoita. Tarjolla oli yhtä lajia keskikokoisia kotimaisia ja useita lajeja ulkomaisia omenoita. Kotimaisen omenan hinta kilolta oli 3,25€ ja ulkomaisten halvin versio maksoi 2,25€. Mihin katosi se poikkeuksellisen suuri kesän omenasato, portinpielten "ota tästä"-omenapussit, kuljetuskustannukset ulkomailta vastaan kotimaasta jne.? Olivatko nuo myynnissä olleet omenat rakkaudella kultaisissa kukkaruukussa yksittäiskappaleina kasvatettuja ja yksitellen kauppaan taksilla kuljetettuja vai millaisia kustannuksia ja tuottotavoitteita hinnanmääritykseen käytettiin?

2 kommenttia:

  1. Loistava blogi, hyvä formaatti lyhyille jutuille. Tämähän olisi pitänyt perustaa jo ajat sitten! Susta tulee seuraava Tuomas Kyrö! Katista/sintti vitsi oli hauska!!!! Mistä voi klikata - seuraa tätä blogia? Eipä näy nappulaa?
    t. Hannakaisa

    VastaaPoista
  2. Kotimainen omenahan on makuelämyksessä, kirpeä kuin mikä ja kokonsa puolesta (puolet ulkomaisesta) isomman hinnan arvoinen:)

    VastaaPoista