/>/> VANHUS STADISSA: Aamu-tv:n ruoka-ohjelmat ja raaka-aineet

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Aamu-tv:n ruoka-ohjelmat ja raaka-aineet

No voihan kauhistuksen kanahäkki! Seurasin tuossa jälleen kerran aamu-tv:n ruoka-ohjelmaa. Olematta ruokakauppias on annosten raaka-aineiden hankkiminen ja kaapissa pitäminen aikamoisen haasteellinen projekti. Kai se on luvallista soveltaa, mutta menetänkö silloin ne ihanat maut ja tuoksut, joita tv:ssa niin kuvaillaan? Tämän aamun kana-risoton tekemisessä tarvittiin 3 eri sipulityyppiä. Ei meillä ainakaan ole muuta kuin tavallista sipulia, joka ei ollut mikään tv-kokin käyttämistä. Ainakaan vanhuksen keittiöön ei tuommoinen määrä raaka-aineita edes sovi. Ja tulisihan tuosta mahdottomasti hävikkiäkin kun isoina määrinä myytävät tuotteet ehtisivät pilaantua ennen käyttämistään. Tai sitten pitäisi syödä viikko samaa ruokaa. Tosin muistan opiskeluaikoina syöneeni toista viikkoa samaa makkarasoppaa, jonka ohjeen sain opiskelukaveriltani. Kun teki soppaa 3 litran kattilallisen niin ei tarvinnut olla joka päivä kokkaamassa. Ja makukin ja sopan sakeus periaatteessa paranivat joka kerran kun kattilaa lämmitin. Ei tuolloin mikroaaltouunista tiedetty yhtään mitään. Liekö edes keksijä vielä syntynytkään! Jukupätkä kun se olikin hyvää! Tekisköhän tänään tuota samaa makkarasoppaa vaikka 5 litran kattilaan? Olisi sitten loppukuun ruokakin valmis samantien.

2 kommenttia:

  1. Makkarakeittohan mitä maukkainta keittoa, mutta melko epäterveellistä tänä päivänä syödä. Samaiseen keittoon kun lisää kourallisen lyhyitä käyriä makarooneja niin ei tarvita sen kummallisempaa suurusta. T:Ose

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan siihen keittoon lisätä myös kaalia niin sekin tuo lisäpotkua. Makaroonit on kans hyvä lisuke.

      Poista