/>/> VANHUS STADISSA: Täysin pitelemätön lapsi

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Täysin pitelemätön lapsi

Eilen ajelin kotiinpäin 10-ratikalla. Kisahallin läheiseltä pysäkiltä nousi kyytiin fiksu isä alle 10 vuotiaan poikansa kanssa. Isä otti hatun päästään, jota ei useinkaan nähdä stadilaisissa julkisissa kulkuvälineissä. Poika pelasi tullessaan poislähtöönsä saakka Lumiallaan jotain peliä. Isä puolestaan raahasi sylissään omaa salkkuaan, pojan koulureppua, pojan jalkapallokassia, pojan potkulautaa sekä omaa hattuaan. Isä yritti saada poikaa ottamaan potkulautaa pideltäväkseen, mutta poika totesi ettei hän jouda ja jatkoi peliään. Isä yritti vielä vedota poikaan tuloksetta. Täpötäydessä ratikassa ei tietenkään fiksu isä ryhtynyt ojentamaan poikaansa. Poika meinasi vielä jäädä oven väliin poisnoustessaan kun ei peliltään huomannut oven alkavan sulkeutua. Jos olisin ollut tuo isä, olisin kotona kyllä ... (kiellettyä tekstiä, sensuroitua, vihapuhetta, tuhmia sanoja jne.) ....! Kylläpä kyrsikin rutkasti!

2 kommenttia:

  1. Kyllähän tuon lapsirievun kasvatus on nyrjähtänyt väärälle raiteelle jo vuosia sitten. Elämä ei tule päästämään helpolla.

    VastaaPoista
  2. Mainitusta lapsesta muutamalla vuodella vanhennettuja versioita ovat katumme nykyään täynnä. Ketään ei väistellä, ketään muuta ei oteta huomioon, ei tunneta vastuuta jne. Pahalta näyttää heidän ja sitä kautta meidänkin tulevaisuus!

    VastaaPoista