/>/> VANHUS STADISSA: Ja pääsiäinen jatkui ...

maanantai 2. huhtikuuta 2018

Ja pääsiäinen jatkui ...

Se vaan rassaa edelleen ihmistä! Tällä kertaa se rassaa taloutemme molempaa ihmistä. Ja nyt on tästä huumori kaukana. Jos pääsiäinen on tämmöistä, ei sen kyllä pitäisi koskea vanhaa ja väsynyttä seniori-ihmistä.

Toissayönä, ensimmäisen pääsiäispäivän aamuna klo 2.15 iski olon sen verran helvetilliseksi, että kaivelin iPadilta esille Terveystalon ajanvaraussivun. Ja niinhän se oli tietenkin, että hekin ovat töissä pyhää arkea, niinkuin nykyään on monella alalla tapana. Varasin aamuksi ajan Kaaren Terveystalolle. Yskänpuuskat ravistelivat ylipainoista, mutta nuoruusvuosina huippuunsa treenattua kroppaani. Keuhkot rahisivat niin, että nukkuminen siinä melussa olisi ollut mahdotonta ilman yskääkin. Kipu raateli kuin  kaktuksen raapimaa kurkkuihoa. Päänsärkyä ei kannata edes laskea. Se oli ikäänkuin bonusta tässä sopassa.

Aamulla sitten istuin kiltisti odotusaulassa odottamassa yskien vuoroani. Perin miellyttävä, kokenut rouva tohtori kuunteli korvakuulokeletkuilla minua eri puolilta rinta- ja selkäkehää. Sain komennuksen laboraattorion luo. Seuraavaksi miellyttävä labrarouva kaiveli minusta kokeita. Olin varautunut siihen, että kyynärkuoppaan taas tökitään iso reikä. Riisuskelin puseroani, kun kävi käsky pitää se päällä. Tällä kertaa kaavittiinkin pöpöä nielusta ja toista sormenpäähän tehdystä reiästä.

Eiköhän tuonne palkata muita kuin miellyttäviä ihmisiä? Eihän sairas osaa kaivata miellyttävää hoitoihmistä, kun on muutenkin tuskat päällä.

Sitten palasin tohtorin luo kuulemaan tuomion. Tuomioksi tuli virustulehdus hengitysteissä. Ja reseptiksi tuli liman irrotusdroppia ja yskää estelevää droppia. Näillä on nyt menty vajaa vuorokausi ja ei ole sen helpompaa. Samat ylhäällä luetellut vaivat ovat jäljellä. Tai no, onhan nuhaa tullut lisäksi. Niin ja muutama tuskaisa kramppi yöllä kesken unen etsinnän.

Kyllä en periaatteessa tykkää taas! Paitsi eilisaamun kahdesta hoitohenkilöstä ja vastaanoton virkailijasta! Olivat mukavia! Jos rehellisiä ollaan meinasi heidän tutkimuksissaan unohtua koko sairaan ihmisen voivottelu ja tuskailu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti