/>/> VANHUS STADISSA: Vangittuna petiin

tiistai 10. huhtikuuta 2018

Vangittuna petiin

Niinpä! Sitkeää on tämän taudin kanssa. Yöt menee köhien, päivät menee köhien ja kroppa on niin turrana lääkkeistä, ettei kohta tiedä missä sitä kroppaa oikein on. Mutta kyllä tästä vielä selvitään! Niin ainakin uskon ja toivon.

Mutta mitä ihminen tekisi ilman iPadia? Ei niin mitään! Päivä menisi vaan sairastellessa, mutta kun ottaa iPadin käteen meinaavat tauditkin unohtua.

Jos tuo pieni, ohut levy on samanaikaisesti televisio, radio, kirjasto, hakukone, näköpuhelin, muistiinpanoväline, kirjoituskone, elämysten etsintäkeino, niin miten ilman sitä tultiin ennen toimeen? Ei muistaakseni juuri mitenkään! Tai en enää ainakaan halua muistaa sitä aikaa.

Sisällytän tähän blogipostaukseeni kaksi merkittävää tärppiä lukemiseen.

ELLIBS löytyy appsina iPadillesi AppStoresta. Ellibs on yksi Helsingin kaupunginkirjaston Helmet e-kirjaston sovelluksista, jonka kautta kirjaston asiakkaaksi rekisteröitynyt henkilö voi ladata laitteelleen helposti kirjoja. Kirjan voi ladata 1 tai 14 päivän ajaksi. Tarvitaan ainoastaan kirjastokortti ja 4-numeroinen koodi. Ne sovellukseen eli appsiin syötettyä kestää kirjan lataaminen jatkossa laitteelle muutamasta kymmenestä sekunnista minuuttiin. Ja lukeminen voi alkaa heti eikä palauttamisestakaan tarvitse huolehtia!

ELISA KIRJAKAUPPA on appsi, jonka myös voit ladata ilmaiseksi iPadillesi AppStoresta. Elisa Kirjasta löytyy suunnaton määrä suomalaisia kirjallisuuden klassikoita ilmaiseksi. Maksullisia muita huippukirjoja löytyy jatkuvasti tarjoushinnoilla ja erittäin runsas tarjonta normaalihinnoilla. Niiden maksamisen voi hoitaa netin kautta sovelluksessa tai voi antaa sovellukselle luottokortin numeron, jolloin kun seuraavalla kerralla tekee kirjaostoksia, ei tarvitse muuta kuin hyväksyä veloitus. Kirjat latautuvat ELISA KIRJA-appsiin omaan "kirjahyllyyn", josta ne ovat aina luettavissa. Kirjat säilyvät laitteella eikä niille ole ilmoitettu aikarajoituksia. Itselläni on iPadilla Elisa Kirjan kirjahyllyssä yli 100 kirjaa, joista lähes puolet on vielä lukematta.

Eli jos sairastat, lue! Jos et sairasta, lue! Eli lue aina! Se kannattaa!

PS. Molemmista löytyy myös runsaasti äänikirjoja kuunneltavaksi.

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti