/>/> VANHUS STADISSA: Taudin tilanne 3. arkipäivä pääsiäisen jälkeen

torstai 5. huhtikuuta 2018

Taudin tilanne 3. arkipäivä pääsiäisen jälkeen

Kun kerran aloin kertomaan pääsiäisen taudistani, niin tässäpä taas päivitetty tilanne.

Eilen aamulla olin jo riemuissani, että tämä seniorihan paranee. Vetelin aamupäivän höyryhengitystä, puhalsin vesipulloon, napsin Panadolia, otin lääkärin määräämää yskänlääkettä ja kurlasin suolavedellä. Kurkku olikin ollut aamulla jo melkoisesti parempana ja nukkuminenkin onnistui melko hyvin.

Puolen päivän jälkeen maailma romahti! Alkoi kuiva yskä, keuhkojen ja henkitorven rohina, päänsärky ja muutenkin aamun parempi olo oli tipotiessään. Illalla olo paheni edelleen. Nukkumaan mennessä hengitys alkoi vinkumaan, viheltämään ja rohisemaan. Kuume sinnitteli tasaisesti väliä 37 - 37,5 astetta. Eli olin siis lämmintä (en kuumaa!) kamaa.

Yö meni kohtuullisesti nukkuen, viheltäen ja rohisten. Ja välillä nenää niistämällä aukoen. Aamulla herättyäni, rohina ja yskänpuuskat kiusasivat ja säikäyttivät niin paljon, että soitin terveyskeskukseen. Keskusteltuani yskien tovin terveydenhoitajan kanssa, määräsi hän minut ilmoittautumaan tunnin kuluttua vastaanotolle.

Yskiskeltyäni muutaman minuutin tohtorille, hän kuunteli minua molemmilta puolilta letkukuulokkeilla. Ja rohinaa riitti. Tuomio oli keuhkoputkentulehdus ja apteekin kautta potemaan. Mukanani pussillinen antibiootteja (joiden määräämistä ja käyttöä taannoin moitin, itselleni ne tietenkin sopivat), limaa irrottavia pillereitä ja muita varulta-lääkkeitä  porhalsin kotiin. Nyt sitten vaan yskiskellään toistaiseksi tyhjää, kun mitään ei vielä irtoa, mutta aina vaan yskittää. 

Mutta kyllä syyttäisin tästä tilanteesta sekä hallitus- että oppositiopuolueita. Sallivat viattoman ja ystävällismielisen seniorin sairastaa tämmöistä tautia, jolla ei ole yhteiskuntaa kehittävää merkitystä. Tuskin on löydettävissä mitään hyötynäkökohtia, joilla tällaisten tautien levittämistä ja erityisesti senioreiden kärsimyksiä voitaisiin perustella. EU:ta en tällä erää syytä, koska lasken tämän taudin lukeutuvan kansallisiin ominaisuuksiin ja etuihin. Ei EU olisi näin kohtuuton viattomia kansalaisia kohtaan.

Entä sitten sote ja maakuntanäkökulma? Jakautuvatko sairaudet tasapuolisesti eri maakuntiin? Rohkenen epäillä, sillä minulla on monta tuttavaa ja sukulaista eri puolilla Suomea, eivätkä he ole kuulleet kenenkään sairastavan tätä kärsimyksenköhää. Eli tässäkin kohtaa peräänkuuluttaisin poliitikoilta tasapuolisuutta. Ei ole oikein, että Helsinki ja helsinkiläinen kärsii ja maksaa kaiken.

Jos suunta ei eduskunnassa muutu, minä aion jatkaa sairastamista, enkä parane koskaan vaikka putkaan veisivät! Näin on jämpti! Sen sanoin, minkä sanoin ja periksi en anna! Paitsi jos vaimo käskee! Se on eri juttu ja sitä ei lasketa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti