/>/> VANHUS STADISSA: Onko sade mukava?

maanantai 16. huhtikuuta 2018

Onko sade mukava?

Ettepäs arvanneet! Veikkasitte viime aikaisten postausteni perusteella, etten tykkäisi, mutta pieleen meni. Minusta tämänpäiväinen sade on todella mukava. Siihen on olemassa muutama hyvä syy.

Ekaksi olen pikkuhiljaa paranemassa monen viikon flunssasta, vai onko oikeammin sanoa virustaudista, joka rassasi hengitysteitä. Siis kurkkua, keuhkoja ja nenää. Niistä olettekin varmaan kuulleet jo aivan kyllästymiseen asti. Moni muukaan ei ole jäänyt osattomaksi tämän kevään kurimuksista, mutta ovat toivottavasti laillani parantuneet.

Tokaksi viime päivinä ikkunoista seuraamani luvattoman komeat ja kuivat kelit saavat kosteutta päälleen. Kadut ja ennen kaikkea ilma puhdistuvat kevätsateen myötä. Luonto saa tarvitsemansa herätysruiskeen ja pöräyttää kasvunsa täyteen vauhtiin.

Kolkiksi sade on lupaus pian alkavasta kesästä. Television säätieteilijätkin ennustivat jo loppuviikoksi parinkymmenen plus-asteen kelejä. Se pakottaa kaivelemaan esille naftaliinista ja komeroiden kätköistä kesäisemmät vaatteet ja jalkineet.

Keksisin kyllä monta muutakin syytä sateen ja tulevien päivien mukavuuteen. Pienin niistä ei ole vajaan parin viikon kuluttua Barcelonasta alkava risteily. Siitäkin saatte kuulla ja lukea blogistani tulevina viikkoina.

Eli kevät on jo ovella ja mieli alkaa kohentua! Jo oli sen aikakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti