/>/> VANHUS STADISSA: Sekö on pääsiäinen?

lauantai 31. maaliskuuta 2018

Sekö on pääsiäinen?

Pääsiäinenkö? Kellä on ja kellä ei! Minulla ei! On nimittäin kurkkukipu ja yskä. Pitkään meni ennenkuin se iski minuun. Otin perinteiseen tapaani vuodenvaihteessa flunssapiikin ja hymyilin tietäväisenä lähipiirin sairaille pitkin kevättä. Vaan nyt en naura!

Toissapäivänä se alkoi kurkun karheudella. Ja sitten piti köhäistä pari kertaa. Ja nyt pitää oikein yskiä aika ajoin. Ei pysy muuten hengitystie auki. Ja irtoaako klimppi kurkusta? No ei meinaa irrota. Ei sitten millään. Saa köhiä, yskiä, rykiä, kakistella ja kaikkia sen lajeja, eikä tapahdu mitään erityistä. Paitsi, kurkku kipeytyy entisestään.

En kyllä tykkää tämmöisestä! Viaton ja rauhallinen ihmistaho joutuu syyttään moiseen kurimukseen ja kärsimykseen. Kyllä pitäisi rokotuksen auttaa perille kesään asti! Ei saa teho loppua kesken kaiken! Kun otin vielä koko ruiskullisen palvelukeskuksessa puolen tunnin jonotuksen jälkeen.

Ja entä sitten Pekka Pouta ja kaverinsa? Eikö he voisi porukalla tilata Suomeen jo lämpimät? Yötkin! Eihän tämmöinen vetele, että yöllä on Stadissakin miltei tulipalopakkanen ja sitten päivällä herutellaan lämpöasteita. Hiki nousee toppatakissa pintaan suojaisissa aurinkopaikoissa ja katukanjoneissa. Ja varjoissa puhaltaa auringosta huolimatta pureva tundran tuuli.

Kyllä minä ainakin jäädyn tämmöisissä olosuhteissa. Eikö eduskunta voi tehdä mitään? Tai EU? Vai sotkiko se yksi merentakainen Twitteri-johtaja meidänkin ilmaston? Jos osaisin ulkomaan kieliä sanoisin sille, että "Shame on you"! Palelluta omasi, mutta älä meitä viattomia ja rauhallisia senioreita!

En jaksa taas mitään muuta kuin yskiä yksikseni!

Hyvää Pääsiäistä kaikille, etenkin niille, joita ei yskitä!

Photo by Noah Silliman on Unsplash


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti