/>/> VANHUS STADISSA: Onko nyt kevät vai mikä nyt on?

sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Onko nyt kevät vai mikä nyt on?

Jo vain olen muistanut valitella noita kosteita kelejä! Eikö muka ole ollut aihetta? Välillä on tuntunut kuin valtamerellinen vettä olisi eksynyt taivaalle ja sitten satanut eri muodoissaan takaisin alas. Ja aina pääasiassa siinä märemmässä muodossaan! En ole tykännyt koko hommasta! Olen muutenkin enemmän semmoinen kuiva ihminen!

Kun ulkoilla on kuitenkin pitänyt (lääkintähuollon vahva suositus!) enemmän tai vähemmän, on kodin kohta tärkeimmiksi varusteiksi muodostuneet Oskarin oksa ja lämpöpatteri. Oksalla riippuu alvariinsa kuivatuksessa oleviä tekstiilejä ja alla lepää vesilammikko. Ja lämpöpatterin päällä on vähintään yhdet kengät kuivumassa vuorollaan ja patterin kupeessa näkyy vesivanan jäljet.

Eli koeteltu ihmistä kyllä on! Yhtenä päivänä on satanut vettä, kahtena räntää ja taas yhtenä lunta. Sitten on jo parin viimeksi kuluneen viikon aikana vilauttanut kiusaksi aurinkoa. Sitä on ollut tarjolla kuitenkin niin vähän eli nirkosesti, että kun saat ulkovaatteet päälle ja kiiruhdat ulko-ovelle, on aurinko kadonnut ja taas sataa jotakin.

Hämeenlinnan väylää Nurmijärven kohdalla
Mutta eilen aamulla aurinko erehtyikin paistamaan pidemmän tovin! Ja eikun taipaleelle! Ponkaisimme kotihengettären kanssa "mopedin" selkään ja suuntasimme keulan rohkeasti päiväretkelle kohti Valkeakoskea. Kyllä olikin Stadin asukki ihmeissään maisemista! Maiseman väri poikkesikin oleellisesti totutusta loskanharmaa-vielä harmaampi-sävystä! Heräsi kysymys miten voi olla jokin sini-valko-värikin olemassa ulkona?

Jo hiveli taivaan valo matkamme kulkua! Oikein piti välillä siristellä silmiä. Oli kuin autuus, ihanuus ja elämä olisivat palanneet Suomeen!

Käy vain mielessä, että olisikohan uskaliasta kuvitella kevään jo saapuneen? Vai onko tämä unta ja pelkkää harhaa?

PS. Nyt kun taas matkakuume nostaa päätään auringon pilkistellessä, voisin suositella vilkaisemaan blogiani viime syksyn reissusta    http://vanhusreissussa.blogspot.fi/ . Siellä löytyy 34 blogikirjoitusta Kiinan reissusta.
Enjoy, kuten belgialaiset niin osuvasti toteavat!

Sääksmäen silta auringon hyväilemänä

Vanajavesi auringon loisteessa

Lisää Vanajavettä illan jo hämärtyessä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti