/>/> VANHUS STADISSA: Oolantilaiset ja oululaiset mokasivat koko homman!

lauantai 6. helmikuuta 2016

Oolantilaiset ja oululaiset mokasivat koko homman!

En tykkää sitten taas yhtään! En tykkää oolantilaisista enkä engelsmanneista juuri ollenkaan. Ne kumpikin mokasivat 1850-luvulla kun tappelivat keskenään. Oolantilaiset eivät edes yrittäneet houkutella engelsmanneja jäämään sinne. Jos ne olisivat jääneet ja levinneet manner-Suomeen, niin olisi ollut hyvin hyvä!

Mutta pahimmin mokasivat melkein omien synnyinseutujeni väki. Sitä on vaikea uskoa, kun on niin hienoa seutua ja hienoja ihmisiä siellä. Ne kun engelsmannit pyrkivät myös Oulun seudullekin. Särkivät vaan paikkoja, mutta kukaan sielläkään ei yrittänyt houkutella jäämään. Siellähän olisi ollut mukavia kalapaikkoja ja suomalaisihmisiä tarjolla pilvin pimein ja vaikka mitä muutakin mukavaa, mutta ei kun ei vaan kelvannut! Rikkoa vaan piti ja polttaa!

No mikä tässä kaikessa on sitten se pointti? No tietenkin se, että minä puhuisin nyt ylpeänä suomalaisena englantia! Tottakai suomalaisena, kun sehän on tässä se isompi juttu. Kyllä olisi engelsmannikin sen suomalaisuuden hienouden vähitellen ymmärtänyt! Ja kun ne ei olisi oppineet meidän kieltä kaikkine diftongeineen ja taivustusmuotoineen, niin meikäläisten olisi ollut pakko opetella englantia, että olisi saatu heiltä esimerkiksi toffeeta ja kalaa ja sipsejä. En vaan ole varma olisinko niitä erityisemmin halunnut, kun lenkkimakkara on kuitenkin parasta ruokaa ja Tervaleijonat parhaita karkkeja!

Mutta jos nyt olisin englanninkielinen, osaisin lukea tietokoneoppaita, osaisin lukea LonelyPlanet-kirjoja, osaisin jutella Helsingissä parveilevien turistien kanssa, paitsi kiinalaisten kun nekään ei oikein osaa englantia, enkä tarvitsisi tavata silmälasin linssit huurussa poliisisarjojen suomenkielistä tekstitystä televisiosta vaan kuuntelisin sujuvasti pidätystilanteen yksityiskohtia! Olisi se vaan helppoa!

En enää ehtisi oppimiseen mukaan, jos vaikka esimerkiksi hallitus suuressa viisaudessaan päättäisi määrätä Suomen viralliseksi kieleksi englannin! Mutta kyllä haluaisin kuitenkin yrittää! Osaan jo englantia hieman! Pystyn tilaamaan englannin kielellä oluen, hampurilaisen ja kahvin. Tosin viimeksi kun tilasin kahvin kanssa sämpylän, sain kulhollisen katkarapuja. Loppujen lopuksi ne oli kyllä aika hyviä!

Kyllä teki oolantilaiset ja oululaiset aikoinaan meille pahan tempun! Tappelivat liikaa vastaan! En tykkää! I doun't liketä tiss ät ool!

Ei tarttis tätäkään kirjaa jos olisi hommat hoidettu ajallaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti