/>/> VANHUS STADISSA: Onko sopivan jätesäkin teko ylivoimainen homma?

tiistai 16. helmikuuta 2016

Onko sopivan jätesäkin teko ylivoimainen homma?

Kyllä taas jurppii! On aina kirjoiteltu lehtiin ja sanottu, että pese käsiä, älä syö natsoja kadulta, pese tutti jos tippuu, ei saa raplata silmiä likaisilla sormilla, laita roskat roskikseen jne.! Mutta hoitaako kaikki osapuolet hommansa? No ei vaan hoida!

Se on talon roskahuoneen jätesäkin tekijä, joka ryssii tässä toimintaketjussa! Se on meikäläisen vanhuksen turha hinkata käpäliään Mäntysaippualla alvariinsa, kun jätepönttö on pas... eikun hyvin likainen ja jätesäkki ei sovi pönttöön kun on liian pieni! Siis se säkki!

Nyt jos tämänkin sepustukseni lukijoihin lukeutuisi jätesäkkitehtaan säkinpaistaja, niin saisi vetää alahuulensa pään yli ja nielaista! Ei ole paistaja hoitanut hommiaan!

Kun pelkästään Helsingissä on noita pönttöjä ainakin kymmeniätuhansia, luulisi säkkitehtaan suunnittelijan mitanneen pöntön koon ennenkuin suunnitteli säkin ja alkoi paistaa sitä mustaa muovia säkiksi. Niin ainakin vastuullinen tavaran valmistaja tekisi! Mutta ei! Ei ole tehtaalla joko mittanauhaa tai tajua! Minä voin vaikka lahjoittaa tehtailijalle vanhan mittani. Se yltää 5 metriin saakka, mutta varoitan, että siinä on se metallireuna rispaantunut ja siihen repii sormensa joka kerran kun sillä mittaa. Voin neuvoa käyttöä jos tarvii!

Se ei vaan säkki yllä pöntön suuaukon ympäri eikä pohjalle! Kun pudotat uuteen jätesäkkiin ensimmäisen biologista jätettä sisältävän pussin, säkki irtoaa ja putoaa pöntön pohjalle. Seuraavat jätepussit leviävätkin sitten pitkin sinne ja tänne. Ja töhnä ja pöpöt leviävät ja basilliskot juoksevat pitkin taloyhtiön jätehuonetta! Ja pöntön reunat, kansi, kyljet ja pohja on basilliskon möhnässä alvariinsa! Ja taas kuluu kotona Mantysaippuaa! Ja antipionttia on juostava hakemaan apteekista!

En tykkää taas yhtään!


Ei yllä eikä sovi, ei!


Tämä se pitäisi säkkimaakarin käydä mittomassa!





1 kommentti:

  1. Nauratti! Mutta käsidesiläiset ymmärtävät ja jakavat tuskasi!

    VastaaPoista