/>/> VANHUS STADISSA: Osa 1. Näillä minä käytän bittejäni - iPhone 5S

maanantai 22. helmikuuta 2016

Osa 1. Näillä minä käytän bittejäni - iPhone 5S

Oletteko huomanneet, että kylillä ja kujilla aika ajoin väki kyselee, minkä laitteen hankkisin ja mikä olisi hyvä? Kysymys on aina melkoisen vaikea ja myös henkilökohtainen riippuen laitteen tarvitsijan tarpeista. Avaanpa tuota asiaan hieman omasta näkökulmastani ja kerron mitä minä teen omilla laitteillani.

Käytän iPhonea, iPadia ja tavallista Lenovon kannettavaa tietokonetta, joka on letkuissa (=johdoissa) kiinni työpöydälläni. Letkuja ovat virtajohto, ulkoisen kovalevyaseman johto ja kirjoittimen johto.

iPhoneS5    (viestintä, navigointi, radio, kuvaaminen) 

Aloitanpa iPhonesta, joka on puhelimeni. Muistia laitteessa on 32 GB ja se on riittänyt käytössäni varsin hyvin. Suurimman osan kapasiteetista kuluttavat valokuvat, joita laitteella on reilu 1000 kpl. Puheluiden ohella viestittelen Viestit-, WhatsApp-, FaceTime- ja Skype-appseilla eli sovelluksilla eli ohjelmilla.

Perheemme nuoret ovat mahdottoman kaukana maailman turuilla (Aasia-Australia-Oseania) ja olemme todenneet WhatsAppin parhaaksi viestintäsovellukseksi! Sen viestien lukukuittaus on loistava ominaisuus huolestuneille vanhemmille ja WhatsAppin puhelut kuuluvat parhaiten noista edellä mainitsemistani. Jopa paremmin kuin Helsingin alueella tavalliset gsm-puhelut!

Kun lähden kävelylle tai pyöräilemään, laitan lähes aina päälle SportsTracker-appsin. Taustalla mittaa liikuntaani myös Moves-appsi. Lenkeillä kuuntelen samalla radio-ohjelmia TuneIn- tai Radiot.fi-appsilla. Minulla on "paha" tapa myös napsia kuvia lenkillä näkemistäni mielenkiintoisista kohteista Kamera-appsilla. Jossain vaiheessa laitoin noita kuvia myös Instagram-appsiin. Ennen lenkille lähtöä tarkastan joskus säätilanteen Supersää-appsilla ja automatkan edellä  tsekkaan toisinaan keliolosuhteet matkan varrelta Kelikamerat-appsilla, jos on syytä epäillä huonompaa säätä matkan varrelle.

Muistiinpanot-appsiin kirjaan usein ostoslistan. Google Maps-appsia käytän melko paljon kun tsekkaan jotain osoitetta, ja autoillessa käytän sitä tarvittaessa myös navigointiin. EasyPark-appsia käytän jatkuvasti pysäköintimaksuihin. ReittiGPS on verraton appsi kun pitää etsiä aikatauluja ja reittiä. Helsingissä on käytössä myös Sporat-appsi, joka näyttää raitiovaunut kartalla. Silloin tällöin vilkaisen tuoreimpia uutisia Ampparit-appsista.

Ns. toimistopalveluja en juurikaan käytä iPhonella. Tosin joskus skannaan Scan+ -appsilla jonkin asiakirjan muistiin tai lähetettäväksi edelleen. Speedtest-appsilla tsekkaan tarvitessani netin paikallista nopeutta.

Puhelimestani löytyy toki monenlaisia "kikkailu"-appseja kuten joitakin mittareita, kauppojen omia sovelluksia, lehtien appseja, pilvipalveluita, kirjapalveluita, tv, Youtube, pelejä jne. Useimpien noiden palveluiden tehokkaalle käyttämiselle iPhone 5S:n näyttö on mielestäni kuitenkin liian pieni. Iso ryhmä muita sovelluksia puhelimessani liittyy matkailuun. Niitä ovat oppaat, lentopalveluihin ja majoitukseen liittyvät appsit.

Ensimmäisen näytön olen kuitenkin varannut kaikkein tärkeimmille appseille. Niitä ovat tietenkin Kalenteri, Kello, Elinluovutus, 112 Suomi, pankin appsi, Yhteystiedot, Kääntäjä, Supersää, Google Maps, viestintäpalvelut (Viestit, WhatsApp, FaceTime ja Skype), AppStore, Asetukset, Kuvat, Chrome ja Muistutukset.

Muilla näytöillä olen kerännyt paljon appseja saman aiheisiin ryhmiin aina yhden ikonin sisään. Samoin kukin näyttö pitää sisällään aina määrättyjen aiheiden appsit.

Kiinteään alapalkkiin olen laittanut Safarin, Puhelimen, Gmailin ja Kameran. Appseja eli ohjelmia iPhonessani on tällä hetkellä 142 kpl.

Miksi luettelin appsini näin monisanaisesti? No sen takia, että itse olen aina miettinyt, mitä appseja ihmiset käyttävät ja mitä kannattaisi harkita ladattavaksi itselle? Niinpä halusin tarjota pientä tirkistystä omiin appseihini.

Kun luitte tuota yllä kirjoittamaani, uskotteko, etten halua palata puhelinkioskien aikaan?

Ensi kerralla kerron hieman iPadistani ja miten sitä käytän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti