/>/> VANHUS STADISSA: Olenko minä kuiva ihminen?

torstai 11. helmikuuta 2016

Olenko minä kuiva ihminen?

Nyt en ymmärrä, enkä myöskään tykkää! Olenko minä kuiva ihminen? Onko Suomi kuiva maa? Onko Helsinki kuiva kaupunki? Tarvitaanko kosteutta?

Jos ei, niin miksi meitä kaikkia tahoja pitää kastella noin innolla? Ei auta nopea kävely, ei auta juokseminen - vettä tulee kuin Esterin perunamaahan! Jos kävelet kosteutta väistellen talojen seinustoja myötäillen, jostain koukkaa niskaasi hitonmoinen vesimöykky. Se tulee kohdalla olevan kaupan markiisista, kattopellin kulmasta tai jonkun ikkunalaudan reunalta. Siinä on vaikea säilyttää arvokkuutensa kun pää valuu vettä, talvihatun lierit lerpattavat märkinä ja silmälasit ovat kuin sukeltajan lasit. Aivan toinen juttu, tai oikeastaan sama, on se kun autot heittävät lahkeisiin kosteusannoksen!

En juurikaan tykkää tämmöisestä pelistä! Onko ihminen ansainnut tämmöisen kohtelun? Tai maa? Tai pääkaupunki? Jos en väärin ymmärrä, kalenterin perusteella ja vanhojen merkkien mukaan pitäisi olla parhaillaan pakkasta reilut 20 astetta ja lunta metri tai vähän toista. Kuka tätä peliä pelaa eikä noudata sääntöjä? Mittari näyttää pihalle lämpöä 4 astetta ja Esteristä sataa!

Ei helpota edes se, että omat edusjoukot ovat kengurumaan helteissä! Henkinen lämpö edusjoukkojen sijainnista huolimatta tai kuiva luonteeni eivät tunnu auttavan! Voiko lämpöä ja aurinkoa lähettää paketissa tai tietolaitteella? Luulisi, että Microsoft tai Apple olisivat keksineet appsin eli sovelluksen, jolla tuokin voitaisiin tehdä. Kun niillä on monensortin appseja sääta varten, niin onko säänsiirtoappsi liikaa pyydetty? Nyt bittinikkarit pois kahviautomaatilta ja koodaamaan!

Minä odotan!!!

2 kommenttia:

  1. Ei ole tuo pääkaupunkiseutu ainoastaan saanut tuota kosteuspilveä, täällä tampereen, tarkemmin sanoen valkeakosken suunnalla on tullut esteristä koko tämän viikon ja lumi on hukassa ollu jo
    päiväkausia. Ei ole päässyt suksia virittelämään, muita kuin vesisuksia, niille olisi kyllä käyttöä.
    Kyllä on mekin täällä hyvin saatu vesivoitelua.
    Mielikin masentuu perin pohjim, kyllä kaivattaisiin aurinkoa kovin täälläkin.

    VastaaPoista
  2. Kyllä ei ole iloinen asia jos muitakin kastellaan! On tutkittava pian netistä miten kiduksilla hengitetään! Kyllä säästyvät sukset tältä talvelta! Onneksi kun ei olisi ollutkaan vesikelin voiteita, pakkaskelin vaan!

    VastaaPoista