/>/> VANHUS STADISSA: Vanhuksen 2015 - yhteenveto

torstai 31. joulukuuta 2015

Vanhuksen 2015 - yhteenveto

Keskustelu avattiin. 1 lukematon viesti.
Taidanpa jurputtaa taas muutamasta perusasiasta! Eihän Vanhus muutakaan voi! Se on sen luonto!
Mutta kun mikään ei suju oikein, mikään ei maistu kuin ennen, kukaan ei osaa käyttäytyä enää, vanhoja ei huomioida arvoisellaan tavalla ja aina joutuu sanomaan asioista!

Nyt kun tätä kirjoitan, on maapallolla jo idässä monin paikoin vuosilukuna 2016! Meillä on vielä muutama tunti aikaa elää vuotta 2015. Mutta jos en väärin arvaa, enää ei ole aikaa korjata mitään, vaan näillä mennään ilotulituksen läpi ensi vuoteen! Pääsemme puhtaalta pöydältä ensi vuoteen. Vai pääsemmekö? Taitaa olla kuitenkin painona vanhat lastit ja mukana vuoden 2015 lisät.



Ensin pieni poliittinen katsaus! Vuosi 2015 kului täysin samassa hengessä kuin aiemmatkin vuodet. Tavallinen sitio eli hallituspuolueet ja oppositio toimivat täsmälleen samalla tavalla kuin aiempinakin vuosina. Toinen oli puolesta ja toinen vastaan. Oli kuitenkin selvästi nähtävissä, että molemmat olivat yhtälailla hakoteillä. Tavallisen kansalaisen kannalta ei tapahtunut juuri mitään oleellisia muutoksia. Samat oli tuskat hintojen nousujen, tukien supistusten ja ylipäätään rahan riittämisen kanssa.

Kumpikin sitiotaho tietää olevansa oikeassa ja vastustaa jyrkästi toisen sition kantaa. Etenkin oppositio hallituksen toimia, kantoja ja ehdotuksia. Mutta oppositiolla ei ole tuoda omia ehdotuksia pöytään. Mutta vastaan täytyy kuitenkin panna! Ne on väärässä ja me oikeassa, vaikkei tiedetäkään mikä on oikeampi ratkaisu. Mutta kun me päästään päättämään, niin kyllä sitten ...!

No entäs sitten ammattijärjestöt? Niissä eletään edelleen samoilla periaatteilla kun 1700-luvun maaseutuyhteisössä, jossa oli selvä jako. Oli omistajat eli talolliset ja duunarit eli torpparit, mäkitupalaiset, rengit ja piiat. Lisänä oli ruokot ja kaikki muut. Tuollainen jako pitää vieläkin säilyttää ja tuumaakaan ei anneta periksi! Ei pamput huomaa, että maailma on muuttunut! On keksitty sähkö ja auto ja uudenlainen raha ja vaikka mitä. Ei päde enää samat tavat! Muuttua pitäisi, mutta me ei kyllä muututa, ajattelee Hakaniemen pamppu! Muuttukoot nuo muut jos kerran haluavat! Kyllä saa kapitalistit vielä tuta!


Olen koko elämäni ajan pyrkinyt välttämään erilaisia poliittisia kannanottoja ja kritisoimasta ihmisiä ja yhteisöjä heidän ajatuksistaan ja tekemisistään. Henki on ollut se, että jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Mutta nyt en kerta kaikkiaan enää tykkää paksupäistä! Enkä tarkoita pelkästään karvahatun kokonumeroa. Vaan pitäisi löytää se ilmeisen iso yhteinen hiili, johon puhaltaa! Mutta en tiedä pitääkö tuosta ajatuksesta esim. ne, jotka Pariisissa päättivät ympäristökokouksessa hiilenpolttoasioista? Mutta jospa se onkin se, joka estää ay-pampulta sen puhaltamishomman? Tuo ajatus taitaakin olla se vuoden 2015 ympäristöteko?


No sitten vähän terveydestä. Tuntuu hullulta että kohta tärkeimpiä kortteja lompakossani ovat HUS:n ja apteekin asiakaskortit. Nykyisellään erilaisista julkisista tiloista alkavat olla tutuimpia Laakson terveyskeskuksen tilat, HUS:n sairaaloiden leikkaukseen valmisteluhuoneet sekä heräämöt. Noiden tilojen väliset tapahtumat ovat minulta aina hukassa. Tässä yhteydessä haluaisin mainita, että Kirralla voisivat uusia valmisteluhuoneen kattovalaisimien rungot, Töölön saleissa on katot aika hyvässä kunnossa ja Meilahdessa voisivat heräämössä uusia kattovalaistuksen pintajohdot. Uusi Töölöntullin laboratoriokeskus on hieno! 

Kaupallisista yrityksistä ovat tutuimpia lähistön apteekkien reseptitiskit. Oheispalvelut vaan ovat huonot! Apteekeissa voisivat panostaa tulevana vuonna paremmin asiakkaitten viihtymiseen. Voisivat perustaa niihinkin kahvion, kun siellä moni joutuu niin paljon istuskelemaan lääkkeitä hakiessaan. Voisivat järjestää myös maistiaisia, kun siellä on niin sopivia tuotteitakin, esim. uusia särkypillereitä tai mahahappo- tai mahan pehmennyslääkkeitä?

Liikenne ja ajoneuvot seuraavaksi. Olen ollut Helsingin herroihin tyytyväinen, kun ovat rakentaneet niin runsaasti pyöräteitä pitkin kaupunkia! Kiitos runsaasti paljon! Mutta autoilijoihin en ole ollut tyytyväinen. On liian paljon liikkeellä semmoisia, jotka eivät ota huomioon muita, kaahaavat ylinopeudella ja kiilailevat. Niillä se on varmaan auton käsikirjassa määrätty, ettei niillä autoilla saa ajaa tavallisesti ja muita kunnioittaen. 

Tuommoiset ohjeet on varmaan Mersun, Bemarin ja Audin käsikirjoissa. Maserati ja Porsche toki antavat varmaan oikeutetusti luvan kaahailuun. Niissä jo tyhjäkäyntikin vie mittarin neulan yli satasen. Saabin jätin pois, kun niitä ei enää oikein ole liikenteessä. Muita merkkejä tuommoinen härski ajotapa ei näytä koskevan. Arvaan, että tämä lausumani saa monella mainittujen merkkien kuskilla poskia kuumottamaan. Mutta jos heille ei ole kerrottu toisenlaisesta ajotavasta, niin eihän heitä voi tietämättöminä moittia ja tuleepahan sekin tässä yhteydessä kerrotuksi! Neuvoja voi kysellä meiltä muun merkkisillä autoilla ajavilta.

Mutta muilta osin Helsingissä liikenne sujuu aivan mukavasti! Erityiset kiitokset pitää osoittaa ratikka-, taksi- ja bussikuskeille! Ovat todellisia osaajia!

Kauppaliikkeitten palvelun laatu.  On se vaan ilo havaita, että nuoret asiakaspalvelijat osaavat hymyillä! Vaikka enhän voi tietää onko sen hymyn aiheuttanut jokin olemuksessani vai onko se jotenkin luontaista palveluammatttin kuuluva tapa? Mutta on se kiva ollut tavata mukavia asiakaspalvelijoita! Vanhat hapannaamaiset myyjät vaan ovat selvästi lisääntyneet. Mistähän se johtuu? Tai oikeastaan arvaankin syyn! Heitäkin on alkanut kolottaa kropan joka puolelta. Tai sitten vaan se vaivaa perusväsy! Väitin 10-20 vuotta sitten, ettei nuorista tule asiakastyöhön pystyviä. On se hienoa olla kerrankin väärässä!

Tykkäsinkö hinnoista? No tykkäsin halpuutuksesta kun ei se hinta-asia muuten asetu lompakon kanssa suhteeseen. Oli vaan hyvä, että joku herätti keskustelun ja potkaisi mittakaavaa oikeaan suuntaan. Kyllä S ja Lidl ovat tehneet asiallista hyvää ihmisten lompakoille! Toivotaan, että linja jatkuu ja aukioloajat eivät sotke kehitystä!

Lisäväkeä Suomeen.  Johan se jysäytti syksyllä Suomeen rutkasti väkeä lisää! Tuli kerralla korjausta monien pelkäämään eläköitymisen vähentämään työllisten lukuun. Mutta eipä ollut tuota kukaan arvannut tuollain tapahtuvaksi! Mutta mitäpä siinä! Onnenonkijat palasivat takaisin lämpimämpiin oloihin ja toivon mukaan todelliset avuntarvitsijat jäivät maahan.

Siinäpä olisi pitänyt lainlaatijan heti toimia ja nopeuttaa prosesseja, jotta haluavat olisivat päässeet heti töihin. Ei se kantasuomalainenkaan aina hallitse kieltä aivan viimeisen päälle, mutta aina on asiat saatu selvitettyä. Kyllä se työnteko onnistuisi meidän murretta taitamattomallakin! Ja onhan meillä monenlaisia hommia tarjolla kaikenlaisille haluaville, saati osaaville. Ja moni kantaväestä sen kun nyrpistää nokkaa tarjottuja hommia vastaan. Annetaan vaan niiden tehdä, jotka oikeasti haluavat! Ahkerille on aina sijaa, mutta lusmut menkööt merten taa!


Olisihan sitä paljon muutakin yhteenvedettävää, mutta jääköön tuleviin vuosiin! 

HYVÄÄ TULEVAA VUOTTA 2016 KAIKELLE KANSALLE!


PS. Sain hetki sitten viestin tulevaisuudesta! Olen täysin ymmälläni! Onko aikajatkumo ja madonreikä nyt jo totta StarTrek-sarjan hengessä? Viestin lähettäjät elivät jo vuodessa 2016 Singapore-planeetalla. 
On hienoa havaita, että nuo uudet tieteissarjat muuttuvat vähitellen todellisiksi! Eläköön StarTrek, StarWars ja vastaavat! Kyllä Vanhuskin voi ja saa tykätä noista!

Älkäämme eläkö sumussa 2016, vaan pyrkikäämme valoon!
vuosi2000viistoistayhteenvetoa.docx.

2 kommenttia:

  1. Hauskasti ja osuvasti summeerattu 2015! Ainoa mikä jäi vähän mietityttämään oli tuo Audi-maininta. :) Toivottavasti kuitenkin apteekkiostokset pysyisivät minimissään vuonna 2016!
    P.S. hieno maalauksellinen valokuva

    VastaaPoista
  2. Elämä on vaan semmoista, ja autot ovat autoja elleivät ole formuloita! Vuoden 2016 apteekkiostojen minimointi hoidettiin 31.12.2015 hankkimalla säkillinen reseptilääkkeitä. En täysin kiistä, että siihen vaikutti uusi 45€:n omavastuukin! Ei siis varsinaisesti apteekkien oheispalveluiden puute.

    VastaaPoista