/>/> VANHUS STADISSA: JOULUTARINA 1.osa - Talouskriisi saavuttaa Korvatunturin

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

JOULUTARINA 1.osa - Talouskriisi saavuttaa Korvatunturin



”Mitä helv... eikun Helmi-tontun töppösten kautta on tapahtunut?”, karjaisi Joulupukki kauhistuneena ja paiskasi häkeltyneenä Tunturin Tuotanto ja Talous-lehden eli TTT:n suoraan kammarin suunnattoman avotakan kitaan, loimuavien liekkien syötäväksi.

”Ei kun kautta karvaisten töppösteni, lukuhan jäi kesken!”, hönkäisi Pukki ja heittäytyi samantien satoja vuosia vanhan vartensa notkeudella takan eteen kontilleen pelastamaan lehteä ahnailta liekeiltä. Hän kauhoi takkapesää ja haparoi käsiinsä kulmastaan jo liekkien puraisemaa painotuotetta.

Pukin epätoivoiselta näyttänyt lehden pelastaminen onnistui lopulta. Ainoastaan liitteenä olleet Suomutunturin hiihtokeskuksen mainossivut ehtivät kärähtää lopullisesti. Mitäpä siitä jos omat kulmakarvat meinasivat palaa ja nutun hihansuun karvat hieman kärventyivät. Tärkeintä oli päästä tarkastelemaan vielä tarkemmin lehden kauhistuttavaa sisältöä.

Pukki levitti savunhajuisen lehden takaisin polvilleen. Hänellä ei käynyt edes tuuhean parran ja hopeanharmaan tukan takana mielessä, että muorilta tuskin heruisi kiitosta lehden nokeamasta nutusta. Nyt olivat isommat asiat kyseessä! Hän palasi tutkimaan sivuja, jotka olivat aiheuttaneet kiivaan purkauksen.

”Mitä ihmettä tuolla tunturin takana on oikein tapahtunut? Viime vuodesta ovat osakkeiden kurssit romahtaneet pörssissä, isosta naapurista tulevien matkailijoiden määrä laskenut räjähdysmäisesti ja työmarkkinatkin on aivan sekaisin. Ja maailmallakin soditaan ja paetaan ahdinkoa. Ja mikä on kun saasteetkin aina vaan lisääntyvät?” Pukki paneutui huolissaan lukemaan karmeita maailman tapahtumia, talousuutisia, osakkeiden kurssikehityksiä ja loppuvuoden kaupallisia ennusteita.

”Kyllä tahtoo olla hieman hankalaa, kun aina joulun jälkeen pitää lepäillä kymmenkunta kuukautta. Siinä saattaa lepäillessä mennä joitain tärkeitä asioita ohitse. Mutta miksei taloustonttu Nipa Nummero ole saattanut minua heti ajan tasalle kun palasin lomalta kammariin? Eikä marraskuun lopun Pajan Sanomissakaan mainittu noista mitään. Ja olisihan kenttätonttujen pitänyt raportoida huonosta taloustilanteesta ainakin taloustontulle! Eli kyllä tietoa pajalla pitäisi olla!”, tupisi pukki itsekseen.

”Nyt on heti saatava Nipalta tarkka raportti Suomen ja maailman tapahtumista. MISSÄ NIPA? JA HETI VIIVANA TÄNNE!!!!!”, karjui pukki sisäpuhelimeen. Kutsu olisi varmaan saavuttanut Nipa Nummeron ilman puhelintakin, oli Pukilla sen verran paatosta kutsussaan.

JATKUU ...

Pukinpaja iltavalaistuksessa ja tontut sisällä touhuissaan

2 kommenttia:

  1. :D Aivan loistava joulunovelli, nyt ei malta odottaa jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Nyt pitää Pukin olla tarkkana, ettei hän suututa TAK:n (Tonttujen Ammyttiyhdistysten Keskusliitto) jäsenistöä ja johtoa. Muuten saattaa Pukin pajan linjasto seisahtua kokonaan. Olisiko Nipa juuri neuvottelemassa uutta tonttuyhteiskuntasopimusta? Pukin pitää myös muistaa kiinnittää erityistä huomiota RKT:n (Rekikuljetustonttujen liitto), koska heidän mahdollinen lakkoilu voisi estää lahjojen jakelun.

    VastaaPoista