/>/> VANHUS STADISSA: Se voi talo olla hienokin!

tiistai 29. joulukuuta 2015

Se voi talo olla hienokin!

Kyllä olen harmistunut, kun on vuosia mennyt rakennuskauneutta hukkaan! Minulla on tainnut olla aiemmin katuja kulkiessa mielessäni vaan natsojen etsiminen, purukumien väisteleminen tai jokin muu vastaava tärkeä asia! Sileän ja rosoisen, puhtaan ja likaisen, uuden ja vanhan asfaltin pinta on tullut katselluksi kävelyretkillä hyvinkin tarkkaan. Mutta nytpä minäkin lopultakin heräsin ja nostin nokkaani!

Oli menossa joulun jälkeinen, jo viikkoja odotetun talven ensimmäinen lumipäivä, ja vieläpä auringonpaiste kaiken kruununa, kun astelin pitkin keskustan katuja. Oikeastaan auringonvalo herätti minut! Matalalta paistava kirkas auringonvalo valaisi hienosti Helsingin keskustan vanhojen rakennusten yläosia. Paljon jää kulkijalla näkemättä tuijottaessaan pelkästään näyteikkunoita tai jalkakäytävän asfalttipintaa. Olisi paikallaan, vaikka niskan verryttelyn nimissä, pyöritellä kulkiessa vähän päätäkin!

Nappasin tältä reissultani muutaman kuvan. Toki siihen tuli mukaan keskustan hienoa, uuttakin rakennuskantaa. Töölöläinen-lehti tekee osaltaan hienoa työtä lehtensä kuvavisallaan, yrittäessään aktivoida kaupunkilaisia katselemaan rakennusten yläosia. Lehdessä on joka numerossa visa, johon on kuvattu tunnistettavaksi jonkin rakennuksen yksityiskohta. Noissa kuvissa on todella hienoja juttuja, joita löytyy pitkin töölöläisten rakennusten seiniä ja raystäitä.

Nostakaa katseenne ja etsikää rakennusten hienouksia ja hienoja rakennuksia! Varokaa kuitenkin iskemästä nenäänne lyhtypylväisiin kun katselette kävellessänne ylöspäin!

NAUTTIKAA NÄKYMISTÄ MISSÄ PÄIN KULLOINKIN LIIKUTTEKIN!

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!

Musiikkitalo
Kansallismuseo

Kansallismuseo

Kiasma

Rautatieasema ja Makkaratalo

Kampin torin vanha kaivo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti