/>/> VANHUS STADISSA: JOULUTARINA 7.osa - Talouskriisi saavuttaa Korvatunturin

torstai 24. joulukuuta 2015

JOULUTARINA 7.osa - Talouskriisi saavuttaa Korvatunturin

Aiemmin tapahtunut:
Joulupukki oli saanut päätökseen senioritonttujen kanssa pitämänsä palaverin. Taloustontun keskeytynyt pohdinta oli aiheuttanut pientä kiivastumista, mutta Pukki sai tilanteen helposti rauhoitettua. Pukki kutsui Tonttuyhdistysten puheenjohtajat koolle.

Pukin pajan käkikello oli lyönyt 14 lyöntiä, kun Glögikammarin pöydässä istui joukko Korvatunturin merkittävimpiä tonttuja. Joukko mutusteli Pukin muorin tekemiä rieskaleipiä suut muikeina ja siemaili aina välillä kuumaa glögiä mukeistaan. Pukki oli jo pitänyt palaverin avausseremoniat ja ilmoittanut, että jutut aloitetaan vasta kun pöydän antimista on ensin nautittu. Puheensorinakin kävi kovana mutustelun lomassa.

Kun näytti, että tonttuedusmiesten masut oli ravittu, Pukki avasi virallisen keskusteluosuuden. "Päätimme senioritonttujen kanssa perinteiseen tapaan informoida Teitä tämän joulun lahjatilanteesta. Kerkisin tuossa itse jo melkein repiä housuistani peräsauman, kun hätkähdin ulkomaailman huonoja talousuutisia ja pelkäsin niiden vaikutusta Korvatunturin lahjatuotantoon. Mutta hätähän ei ollutkaan meidän osaltamme sen näköinen, ei edes pieni ja pyöreä, vaan tilanne oli aivan toisen näköinen ja vieläpä kaikelta osin hallinnassa. Kyllä on Pukin pajan väki jälleen kerran hoitanut hommansa kiitettävällä tavalla ja pitänyt itsensä ja sormensa herkinä ajan sykkivällä hermolla!"

Paikalla olevat tonttujen ammattiryhmien edustajat oikein höristivät korviaan. Pukin puhehan kuulosti jopa asianosaisia ja heidän jäsenkuntaansa kehuvalta. Pukin puhetta olivat paikalla kuulemassa Pakkaustonttujen yhdistyksen, johon oli 30 vuotta aiemmin yhdistetty Tuotantotonttujen Toimialayhdistys ja Käärötyöntekijät,  Valppaan eli kenttätonttujen järjestön ja RKT:n eli Rekikuljetustonttujen liiton puheenjohtajat. Tietenkin mukaan oli kutsuttu myös itseoikeutettuna pääjärjestön eli TAK:n eli Tonttujen Ammattiyhdistysten Keskusliiton puheenjohtaja.

"Muistuupa mieleeni, että oli se vaan melkoinen temppu kun 70 vuotta sitten järjestettiin koko tonttuyhteisö ammattiryhmiin! Onhan se ollut kaiken kaikkiaan hyvä, kun pystytään aina yhdessä sopimaan hommat ja ne sujuvat sitten hyvin. Tosin olisihan meillä sujuneet hommat ilman järjestäytymistäkin! Meillähän ei koskaan tarvi tapella niin kuin ulkomaailmassa tekevät. Meillä on tietenkin se iso etu, että kaikilla korvatunturilaisilla on aina järki päässä! Jokainen tietää, että ei tule lapsille joulua jos ei yhdessä väännetä kampea. Siinä on meillä kaikilla iso vastuu kannettavana! Tosin eihän meillä ole ollut koskaan mitään sen kummoisempaa sovittavaa, kun hommat sujuvat muutenkin vastuuntuntoisesti ja ylpeydellä oman työn jäljestä. En vieläkään oikein ymmärrä, miksi nuo ulkomaailman työyhdistykset rettelöivät koko ajan? Eikö ne ymmärrä, että sahaavat omaa oksaansa ja sitten ei tule kaikille leipää?" Pukki kertasi historiaa ja Korvatunturin tonttujen yhteistyön merkitystä.

TAK:n puheenjohtaja otti osakseen kertoa koko läsnäolevan tonttujärjestöjen puheenjohtajaköörin kannan yhteistyökuvioihin ja Pukin kertomaan. "Se on Pukki kuule sillä tavalla, että meidän joukot ovat täyspäisiä tonttuja eikä mitään taikina-Nissejä. Kyllä se on tonttuaikojen alusta lähtien ollut selvää, että yhdessä tehdään ja hyvää jälkeä tehdään. Ei saa tulla sutta, ei lahjatavaroihin eikä poroaitauksiin! Ja näillä on menty ja tullaan aina menemään! Ja jutellaan porukalla jos tarvii jostain erityisesti jutella! Näin on jämpti vai mitä pojat?" puheenjohtaja Iiro Lysy päätti puheensa kääntyen vilkaisemaan muita puheenjohtajia. Nämä nyökyttelivät yksimielisyyttään innolla.

"On se vaan hyvä olla Pukkina kaalim... eikun Korvatunturilla kun hommat luistaa ja laadukasta jälkeä syntyy! Mutta eiköhän me lähdetä hommiin! Se alkaa minulla taas pitkä keikka ja rekeen on vielä lastattava viimeiset lahjapakkaukset. Täytyy vielä käväistä hakemassa Muorilta eväsreppu ja sitten sipaistava aisakello helkkäämään. Kuuluukin Petteri porokavereineen jo malttamattomina kuopivan sorkillaan pihaa. Välittäkää taas kaikille tontuille kiitokseni hienoista suorituksista tänä vuonna ja  jouluna! Pidetään perinteiset rääppiäiset eli vuoden kiitosbileet kunhan palaan reissusta!" Pukki päätti palaverin ja kaikki lähtivät valmistautumaan vuoden tärkeimpiin hetkiin.


PITÄKÄÄ HUOLI LÄHIMMÄISISTÄNNE JA MUISTAKAA HALATA TOISIANNE!

 RAUHALLISTA JA HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti