/>/> VANHUS STADISSA: JOULUTARINA 3.osa - Talouskriisi saavuttaa Korvatunturin

tiistai 15. joulukuuta 2015

JOULUTARINA 3.osa - Talouskriisi saavuttaa Korvatunturin



Aiemmin tapahtunut:
Taloustonttukin oli jo huomannut yleisen taloustilanteen heikkenemisen. Pukki vaati selityksiä ja kunnollista raporttia tilanteesta.


Taloustonttu Nipa Nummero pudotti häkeltyneenä tilauslistansa lattialle. Ne levisivät pitkin Pukin kammarin liuskekivistä lattiaa ja osa leijaili jopa Pukin työpöydän alle. Hiki valui otsalta solkenaan Nipan uuden työnutun kauluksesta nutun sisään. Hän yritti rykäistä ikään kuin harhautukseksi samalla kun ampaisi lattialle kauhomaan pudonneita papereitaan.

”Tuota kun …” Nipan ääni sortui kohotessaan kimeänä falsettiin. Nipa yritti yskiä kurkkutorveaan auki entistä kiivaammin saadakseen ääneensä normaaliksi. ”Niin kun …!” kuului uusi kimeä aloitus. Ääni ei vieläkään toiminut!

Nipa kahmi käsiinsä viimeiset paperit lattialta ja vääntäytyi takaisin isoon vierastuoliin Pukin pöydän ääreen. Nutun alla flanellipaita tuntui jo pesurätiltä kaikesta hiestä, jota valui kaikista ihohuokosista. Mielessä pyörähti ajatus, että mitenhän tästä selvitään? Onneksi Pukilla ei ole ryhmysauva tullut tänään mukaan! Ehkäpä Pukin kiivastuminen ei pääse ilman sauvaa ainakaan fyysisiin sfääreihin saakka.

”No sekö ei juttu ala sujua? Otahan tuosta mukillinen Muorin mainiota kuumaa variksenmarjaglögiä, niin joskohan se yskä siitä hieman hellittäisi!” Pukki sanoi leppoisasti yrittäen keventää tunnelmaa ja kaataessaan sivupöydällä olleesta glögipannusta juomaa savimukiin. Hän ojensi mukin taloustontulle, joka nappasi sen käteensä kiitollisena myös hetken tuumaustauosta.

”Nyt on vuoden mittaan maailmantaloudessa tapahtunut … Suomeen ne ovat vaikuttaneet niin, että …  ja kun ammattiliitot eivät ole … sitten ihmisen ahneus ja haluttomuus ymmärtää isoa kuvaa on … ei ole halua osallistua talkoisiin … neuvottelut tilanteessa eivät ole … niin tässä ovat ne pääasialliset syyt huonoon yleiseen taloustilanteeseen.” Nipa esitti Pukille lähes kolme tuntia kestäneen talouskatsauksensa.

”No onpa, jopa on ja johan on sentään! Kautta tuuhean partani tuohan kuulostaa suorastaan isosti huolestuttavalta ja mitä kaikkea siitä voikaan seurata? Miten tuo kaikki on nyt sitten vaikuttanut pajan omaan tuotantoon ja mikä mahtaa olla joulun kohtalo?” kuului Pukin huolestunut kysymys.

Jatkuu …
Pajalla valot palavat joka osastolla ja lahjatuotanto jatkuu tietämättä tulevista muutoksista.

1 kommentti:

  1. Ei himputti sentään! Joutuukohan Pukki kohta sopeuttamaan lahjatuotantoaan Korvatunturin tehtaalla? Onko ainoa vaihtoehto siirtää lahjatuotantoa Aasiaan? Vai onko Pukin nyt kerrottava Muorille, että lähivuosina voidaan joutua harkitsemaan kokonaan toiminnan lopettamista? Vieläkö Pukki, Muori ja tontut osaisivat opetella uuden ammatin? Onko kyse lahjojen kokonaiskysynnän heikkenemisestä vai onko niin, että Pohjoisnavan tai Grönlannin Pukki ovat pystyneet parantamaan kustannuskilpailukykynsä Korvatunturin Pukkia paremmaksi? Pitäisiköhän Pukin myydä Korvatunturi Pohjoisnavan Pukille ja siirtyä eläkkeelle? Mutta miten sitten käy tontuille? Toivottavasti ratkaisu löytyy ja Korvatunturin tulevaisuus turvataan!

    VastaaPoista