/>/> VANHUS STADISSA: Kuntokeskuksen puurojuhla

sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Kuntokeskuksen puurojuhla

Pääsinpä minäkin puurojuhlaan! Ja siitä kokemuksesta ei ollut kulunut edes täyttä 50:tä vuotta.

Edellisessä kirjoituksessa esittelemäni uuden kunnollisen elämäni lähde - Nordic Health, järjesti asiakkailleen puurojuhlan tiloissaan. Meitä tilaisuudesta ylenmäärin nauttineita oli paikalla useita kymmeniä.

Perinteiseen tapaan tilaisuus alkoi glögin nauttimisella kera herkkukranssin ja pipareiden. Minä toki valutin kuppiini vaihtoehtoista juomaa, ei Cocista, ei Fun Light-mehua, vaan ystäväni Eskon tapaan, kahvia ja nautin vielä toisenkin kupposen.

Ohjelma alkoi glögien jälkeen yhteislaulaen joululauluja, jotka raikuivatkin antaumuksella esitettynä ympärillämme olleista kuntolaitteista kimpoillen huonetilaan. Sirkka-hengetär kertoi läsnäolijoille hieman tietoja salista ja toiminnoista, kunnes yllättäen paikalle tupsahtivat lapsuuteni idolit, tiernapojat.

He olivat sonnustautuneet näyttäviin asuihin. Hetken tuntui kuin olisimme päässeet tapaamaan tarinan kuvailemaa muinaista henkilöjoukkoa. Asut oli valittu lähes autenttisuutta tavoitellen. Esitys sujui innostuneen laadukkaasti, ja pääsin herkkään tunnelmaan syntyperäisen oululaisen antaumuksella, muistellen vastaavia esityksiä lapsuuteni ajoilta. Muistin jopa melkoisen osan tiernapoikien vuorosanoista ja lauluista. Voin sanoa olleeni tuolla hetkellä syvällä lapsuuteni joulunhengessä.

Tiernapoikien siirryttyä joukkoomme juhlimaan, kannettiin isot puurokattilat juhlatilaan ja alkoi herkuttelu. Toinen lautasellinen puuroa oli jo hieman liikaa alkuglögiherkkujen jälkeen. Mutta salin hengettäret olivatkin keksineet juhlajoukolle yllätyksen. En osaa vieläkään olla varma siitä, tykkäsinkö siitä vai enkö tykännyt!

Nimittäin seurasi puurojumppa tip-tap-tipetipe-tip-tap-laulun hengessä. Sähköurkuri polki palkeita ja juhlakansa komennettiin penkeistä ylös. Kuntohengetär Hanna näytti ensin liikkeet ja sitten laulettiin sekä jumpattiin laulunsanoja. Otsamme lievässä hiessä pääsimme lopulta istuen laulamaan muitakin joululauluja.

Itse poistuin aikalailla ensijoukoissa, sillä takanani oli aamun 5 km:n kävely terveyskeskukseen, sitten 2 km:n kävely kuntokeskukseen ja 2 tuntia omaa saliohjelmaa muutamilla ekstratoistoilla. Kuten tarkkaavainen lukija huomaa, käytin edellisen lauseen rakenteena vanhaa perustekniikkaa - vain laiska töitään luettelee.

Mutta olihan kivat juhlat! Sydämelliset kiitokseni järjestäjille ja Nordic Healthille! Kyllä meikävanhuksen kestää tuommoisessa paikassa jumpata!

PS. En ollut muuten kipeä tuon päiväsuorituksen jälkeen, mutta väsymys oli illalla melkoinen.

Joulunhenkeä (kuva: Usplash.com, Tony Cuenca)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti