/>/> VANHUS STADISSA: Ai, että onko joulumieli vielä synkkä ja hakusessa?

keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Ai, että onko joulumieli vielä synkkä ja hakusessa?

Vastaus otsikon kysymykseen on, että aivan saletisti! Miten itse koet tämän kostean, kalsean, synkän ajan? Ei paljon riemunpilke nouse silmäkulmaan kun kaduilla tuulee, mutta asfaltti ei polta. Vettä, viimaa ja pimeyttä on tarjolla oikein lapiokaupalla. Yritä siinä sitten olla ahdistumatta!

Kävin sitä minäkin palelemassa ja joulua avaamassa Joulupukin reitillä Stadin keskustassa. Isommalla sukuporukalla seistä jökötettiin Aleksin päässä Kolmen sepän patsaan puolella Stockaa vastapäätä ja paleltiin. Reilu tunti odotettiin Pukkia ja kulkuetta. Onneksi seurueemme kärrymuksut kestivät jotenkin odotuksen isommin hermoilematta ja mikä parasta, pääsivät aivan kadunlaitaan Pukkia pelkäämään.

Joulukulkue oli kyllä melkoisen hieno! Ja pitkä. Onneksi mukaan oli saatu järjestöjä kuten koirien kasvattajia, paloautoja ja HIFKi. Sivusta kyllä kuului, että Koffi on melko hyvin edustettuna tämmöisessä viattomuuden ja puhtauden tapahtumassa. Taitaa kuitenkin olla nykyään lähtijät melko vähissä tämmöiseen tapahtumaan ja kyllähän Hifkin koffimaiset punanutut ovat runsasta ja näyttävää joukkoa. Mutta olihan siellä baletin ja oopperankin joukkueetkin upeasti mukana.

Joululaulut, Pajusen Jussin ja Joulupukin puheet jäivät kuulematta, kun ne eivät kantautuneet meille asti Aleksin toiseen päähän, mutta lehtien mukaan jouluiset jutut siellä Senaatintorilla olivat olleet.

Nyt vaan sitten odotellaan kiltteysraporttien tulosta. Tontuthan ovat kurkkineet ikkunoiden takana ja peilistä jo pitkän tovin. Siellä Korvatunturin tietojärjestelmät parhaillaan analysoivat havaintoja ja suoltavat tuotantolinjoilla kullekin ansaitsemiaan lahjatuotteita.

Itse odottelen hieman pelonsekaisin tuntein noita Pukin tuomisia. Hienoinen toive olisi saada paketillinen Kotimaiset Kevyt nakkeja ja Ullan Pakarin kauraleipä, mutta en ole varma olenko ansainnut edes niitä. Kilttinä olen ollut monena päivänä vuoden mittaan, mutta ärräpäitä meinaa irtoilla enemmän kuin Pukin laatimat säännöt sallivat. Reilun kuukauden kuluttuapa se selvinnee miten vuosi osaltani meni!

Ottakaa iisisti ja yrittäkää ainakin Te vielä paikkoa viimeiset kiltteyden odotukset, ettei raportti ole tyystin ikäva ja Pukin säkki tyhjä!


Lutvakkaa joulunodotusta kaikille!

Pukki ajaa suhasi reellään parta tihkusateen kostuttamana
Tonttuja oli kadulla ja katujen varsilla
Kirkkaan  punanainen paloauton poikanenkin nähtiin
Isän hartioilta oli pikkuneidin hyvä seurata ison paloauton kulkua
Meitä oli monta nauttimassa joulun ensitapahtumasta


2 kommenttia:

  1. ...peilistä kurkkivat tontut..!! REPS! eli repesin, eli katkesin naurusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, niin! Tonttuja on kaikkialla ja he näkevät kaiken. Eli pitää olla tarkkana peilinkin edessä! Kilttiä joulun odotusta!

      Poista