/>/> VANHUS STADISSA: Kirppumyynti onkin muotia ja tekniikkalaji!

lauantai 26. marraskuuta 2016

Kirppumyynti onkin muotia ja tekniikkalaji!

No kun kerran olen ns. nykyaikainen Stadin vanhus, niin päätin minäkin tehdä sitä, mitä se nyt taas olikaan? Se mikä on niin nykyaikaa että! Se on sitä kun tyhjennetään kotoa kaikki komerot, kaapit, nurkat ja muut semmoiset paikat, mihin on tullut jemmattua tavaraa. Enkä nyt puhu tyhjistä enkä täysistäkään pulloista vaan aivan muista tavaroista.

Sitä nykyisin kun pitää yrittää selvitä mahdollisimman vähällä tavaralla eikä saa enää jemmata periaatteella, jospa vaikka sattuis joskus tarvimaan. Muistan kun isoisäni jemmasi lähipiirien vanhoja autonrenkaita. Siinä vaiheessa kun kaikkein lähin piiri sai tarpeekseen, oli renkaita kertynyt useampi ladollinen ja niitä ajettiin 3 päivää kaatopaikalle. Se oli siihen aikaan vielä laillista, kun ei oltu vielä keksitty saasteita eikä saastuttamista. Ja tuolla samalla tekniikalla oma lähimmäinen piirini hävitti minun kaikki äärettömän tärkeät sarjakuvalehteni. Siinä meni julmalla tavalla osuuskaupan paperinkeräykseen Tex Willerit, Korakit, Mustanaamiot, Aku Ankat ja muut. Niitä olis tarvittu tuonkin jälkeen lukemattomia tai lukemista puuttuvia kertoja.

No saatoittekin jo arvata, että tällä kertaa minä tutustuin kirpputorimyyntiin. Enkä aivan mihin tahansa kirpputoriin vaan nykyaikaiseen nettijuttuun, kaupunginosan Facebookin kirppuryhmään. Minä ujuttaa päräytin vanhan chromecast-tv-tikkuni kuvan kera "Pikku Huopalahti kierrättää"-ryhmään. (Tuo tikku on semmoinen, jolla voi langattoomasti lähettää läppäriltä, tabletilla tai älykännäkällä kuvaa televisioon.) Ja ilmoitukseenhan alkoi putkahdella av-merkintöjä. Siis mitä? No enpä ollut moksiskaan, sillä lähipiirini ihanin ihminen oli evästänyt minut lyhennysten saloihin. Se av on alustava varaus ja lisäksi on olemassa yv eli yksityisviesti. Arvatkaa olisinko muuten tiennyt noita? No en tietenkään!

No eka av ei ottanutkaan heti yhteyttä. Muutaman tunnin kuluttua tuli lopulta yv. Mutta yv:tä ei ilmestynytkään, kunnes tajusin tarkistaa tuon henkilön omasta Facebookista. Hän olikin lähettänyt viestin itselleen. No sitten palloteltiin viestejä ristiin rastiin. Aikataulut eivät sopineet noudolle ja vastaajan käsitys kaupunginosastamme ulottuikin Stadin ylärajalle (eli asui kaukana), joten eihän hommasta tullutkaan mitään. Seuraavaksi ajattelin, että häneltä pitää saada vapautus ennenkuin pääsen tarjoamaan seuraavalle jonossa. Lopulta varaaja ilmoitti, että hän vapauttaa tuotteen varauksesta.

Sitten pääsin ottamaan yhteyttä seuraavaan varaajaan, joka oli tehnyt Facebook-ilmoitukseen varauksen sanalla jono. No hänen kanssaa jutut sujuivatkin helpommin ja tänään luovutan chromecastini asuntoni luona kadulla äärettömän pientä korvausta vastaan.

Niin se korvaus! Vaikka itsestä tuntuu, että lähes käyttämätön tuotte, josta olen maksanut lähemmäs 100 €, on edelleen hyvin arvokas, niin ei! Sen arvo kirppuosastolla ei ole kuin pieniä rahoja, jotka eivät kahise vaan kilisevät. Eli hyvässä tapauksessa pelkkiä kolikoita. Usein ei mitään koska kukaan ei vastaa ilmoitukseesi. Ei tule av tai yv, ei edes jono! Jos tuote on käyttökelpoinen ja joku saattaa tarvita sitä, se on kiikutettava Kierrätyskeskukseen. Toki voihan sitä ilmoittaa Facebookin ryhmässä merkinnällä annetaan, jolloin se menee ilmaiseksi jos joku viitsii hakea sen.

Jos asuinpiiriäni laajentaa niin läheisiäni ryhmiä Facebookissa ovat esim.
- Pikku Huopalahti kierrättää (oma asuinalueeni ryhmä)
- Meilahti kierrättää
- Munkinseutu kierrättää
- Töölö ostaa ja myy
- KIRPPUTORI . Anna! Vaihda! Myy! Osta! (toiminee koko Helsingin alueella).

Kokemuksenani voin sanoa, että kyllä tuo systeemi toimii, mutta onhan siinä pikkuisen hommaa seurata tapahtumia. Ja jos joku haluaa tuotteesi, on sitten sovittava noutojärjestelyt, joka onkin oma hommansa. Mutta ei tuolla myyntitekniikalla suurempia hankintoja rahoiteta. Kyllä läppärit, asunnot ja autot on rahoitettava muilla keinoin. Enemmänkin tällä tehdään "vaan" kaappeihin tilaa. Eniten ryhmissä näyttää olevan tarjolla naisten vaatteita ja kaikenlaista tavaraa lapsille. Mutta on siellä toki usein muutakin!

Koe ja kokeile! Käy tsekkaamassa oman kaupunginosasi ryhmä! Ryhmät ovat usein suljettuja, mutta klikkaa LIITY ja hetken kuluttua tulet hyväksytyksi. On sitä joskus mukava seurata ilman myyntiaikeitakin.

Laitan mukaan kuvan chromecastistani, jos vaikka hakija ei tulekaan, niin se on sitten uudelleen tarjolla. Jonossa on ainoastaan 7 tällä hetkellä!

Siinä se tikku on!
Tähän pitäisi vaihtaa raamit! Hiiri söi kulman. Ei kelvannut kenellekään.
Omenat on terveellisiä! Laitoin tähän terveysalan tietoiskun kun sekin on muotia
Tästä sain vitosen. Olis ollut kyllä arvokkaampi!
Ei mennyt kaaupaksi Facebookissa. Meni Kierrätyskeskukseen.
Sotakirjaa 8 CD:n verran. Ei kelvannut! Kumma juttu.


2 kommenttia: