/>/> VANHUS STADISSA: iPhone-kaupassa

torstai 10. marraskuuta 2016

iPhone-kaupassa

Kävinhän minäkin kännykkäkaupassa. Innostuin keväisen Jokeri- ja kesäisen Lotto-voiton innoittamina kännykänvaihtoon. Tosin kaipasin pikkuisen isompaa näyttöä puhelimeen myös heikentyneen näköni takia. Ja muistiakin, siis puhelimeen, kaipailin hieman enemmän.

Näköni menetti parasta teräänsä mökillä yllättäen aiheutuneessa lankkuun kompastumisessa. Otsa napsahti varastossa hyllyn kulmaan ja silmälasit laudan päähän. Ja niinpä lasit halusivat remonttiin. Lasiremontin seurauksena jouduin katselemaan maailmaa vanhoilla laseillani, joiden arvot eivät enää sopineet raihnaisille silmilleni.

Vannoutuneena Apple-seniorina kännykkävaihtoehdot olivat vähissä. Se olisi joko uusi modernimpi ja kooltaan entistä isompikokoinen iPhone tai ellei sitä löytyisi, niin sitten olisi pakko pärjätä entisellä iPhone 5S:lläni. Kauppojen nettisivuilta selasin pääosin Verkkokauppaa ja Giganttia. Läppäri ja iPad kävivät kuumana kun etsin iPhonen eri vaihtoehtoja ja hintoja. Vaihtoehtoina tulisivat kyseeseen 6S tai 7S. Ja ratkaisu löytyi lopulta aivan kuin paavin vaalissa. Savu tunki korvistani kun kävelin kotoa Stadin keskustaan ja siellä Forumin Giganttiin.

Alakerran puhelinosastolle oli majoittunut melkoinen joukko muitakin puhelimen ostajia. Ja sehän kesti ja kesti!  Malttamaton kun olen, purin hammasta ja mietin jo lopetanko koko ostohommani heti alkuunsa. Pääni jo kiehuessa odottamisen tuskissa ja ajatusten jalostuessa uusiin ajatuksiin, päätin hankkia jonotusajalleni kompensaatiota ja tingata hinnasta. Kun lopulta vuoroni tuli, esitin valintani ja hintaehdotukseni ja sain vastauksen, jonka toki tiesin jo ennakkoon. Apple ei kuulemma salli joustaa hinnoistaan! Pieni tai oikeastaan iso piru iski mieleeni, ilmoitin tyytymättömyyteni ja poistuin paikalta. Myyjän vino hymy jäi silmäkulmaani. Oletin hänen ajatelleen, että kyllä tuo vielä palaa takaisin kunhan huomaa hinnan olevan kaikkialla sama.

Muistin vimmastuneena ulos kävellessäni, että onhan kännyköitä myynnissä myös operaattoreiden myymälöissä. Niinpä marssin kiivasta tahtia kohti Aleksanterinkadun Elisa Kulmaa. Ja siellä huutooni vastattiin! Ilman tinkaamista minulle ilmoitettiin hinta, jossa tienasin kymppejä verrattuna netissä lukemaani ja Gigantissa pyydettyyn hintaan. Tuossa vaiheessa ei myyjä edes tiennyt, että olen heidän kanta-asiakkaansa ja keskittänyt kaikki liittymäni Elisa-Saunalahdelle. Olin tyytyväinen, maksoin ostokseni ja sain upouuden iPhone 6S:n 64 GB:n muistilla reppuuni. Miksi en valinnut iPhone 7:aa? Olen aina ollut arka uutuusversioiden suhteen olipa laite mikä hyvänsä. Ajattelin tälläkin kertaa antaa muiden kokea ensin uuden laitteen lastentaudit.

Kotona iPhone 6S:n käyttöönotto sujui kuin tanssi! Olin varmuuskopioinut vanhan iPhone 5S:ni tiedot pilveen ja tein suorastaan vaivattomasti tietojen palauttamisen uuteen puhelimeeni. Myös kaikki 187 appiani eli sovellusta löysivät tiensä uutukaiseeni.

Nyt olen ollut tyytyväinen iPhone 6S:n omistaja jo jonkin aikaa. Laitteen kamera on loistava verrattuna entiseen, joka sekin oli hyvä. Näyttö on riittävän iso jopa vanhojen silmälasieni läpi katsottuna. Hinta oli asiallinen, palvelu Elisa Kulmassa uskomattoman loistavaa ja laite toimii taatulla Applen iOs-tavalla.

Rikkoontuneiden lasien uudet sangat tulevat lähiviikkona kehystehtaalta ja sitten näkökykyni parantuu merkittävästi. Ja voittoni, Jokeri 3 € ja Lotto 10 €, tulivat hyvin sijoitettua. Mistäpä nykyään muutenkaan saisi sijoituksille korkoa kuin ostamalla jotain tarpellista tai vaihtoehtoisesti tarpeetonta! Meinasin laittaa taas uuden Loton vetämään tulevien vuosien kännykkähankintojen rahoittamiseksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti