/>/> VANHUS STADISSA: Kuka voittaa tämän taistelun?

torstai 3. marraskuuta 2016

Kuka voittaa tämän taistelun?

En liene ainoa, joka tällä hetkellä taistelee flunssaa vastaan! Nimittäin jos näillä keleillä ei pääse tuollaiseen epävarmuustilaan tai nappaamaan tautia itselleen, olisi se kyllä maailman ihme. Kun ympärillä on lämmintä ja kylmää, kuivaa ja märkää, ollaan sisällä ja ulkona, pukeudutaan lämpimästi tai sitten ei. Ja kuitenkaan varautuminen ei meinaa sattua mitenkään kohdalleen!

Auttaisivatko siis vitamiinit torjumaan flunssan uhkan? Mutta kun pitäisi osata pohtia onko tällä kertaa tarjolla A- tai muu aakkosvirus, mikä on sen numero ja miltä mantereelta se mahtaa olla nyt lähtöisin? Riskiryhmiin kuuluvat ja yli 65-vuotiaat pohtivat kohdallaan ottaisiko rokotuksen vai ei ja tuleeko siitä harmia vai välttyykö sillä oikeasti taudilta?

Noissapa sitä onkin miettimistä! Mutta parasta flunssantorjuntaa on pukeutua kelin mukaan ja vältellä flunssaisia ihmisiä, ja jos se jo iski, niin silloin kuuluu vältellä sen muihin tartuttamista.

Itse olen ottanut nyt rokotuksen ainakin 4 vuoden ajan. Kerran kävi kuitenkin niin, että sain kaikkien aikojen flunssan heti piikin jälkeen. Silloin olin kyllä ollut juuri isossa leikkauksessa ja vastustuskykyni oli aika olematon. Lisäksi sain rokotteen, joka olikin väärää lajia juuri tuolla hetkellä jylläävään pöpöön. Selvisin toki tuosta perin mainiosti riekkumalla melkoisen ajan itkien ja hampaita kiristellen. Ja voivotellen! Ja itseäni passauttaen!

Nyt kävin terveyskeskuksessa tikinpoistossa ja sain samalla vähän kuin bonuksena flunssarokotuksen hieman etuajassa ennen virallista rokotusaikaa. Nyt jännään miten se auttaa! Kävi nimittäin niin, että tapasin kaupungilla kaverini, jolla oli semmoinen maahankaatoflunssa. Pysyin tavatessamme parin tuolin päässä, mutta nyt pelkään pöpön kuitenkin iskeneen kun rokotus ei ole vielä ehkä alkanut vaikuttaa. Toki olen ollut joka päivä melkoisilla kävelyretkillä ja hikoillut ja palellut ja kastellut selkäni jne.

Vitamiineja vetelen nyt kaksin käsin! Tahtoo tuo pillereitten syönti muulloinkin unohtua vaikka se olisi aika tärkeää tämmöiselle seniori-ikäiselle. Niitä pitäisi syödä jonkin ohjeen mukaan ympäri vuoden. Huomenna on teputettava apteekkiin ostamaan varulta Finrexiniä ja siemailtava kuumaa teetä kaiken päivää! Ja juostava jatkuvasti pissillä.

Jospa se siitä menisi eikä osuisi kohdalle! Olkaa ainakin Te varuillanne!

Näillä mennään ja flunssarokotuksella ja paperinenäliinoilla ja Finrexinillä ja kuumalla teellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti