/>/> VANHUS STADISSA: Se kasvaa vai kasvaako? Siis naamassa!

perjantai 18. maaliskuuta 2016

Se kasvaa vai kasvaako? Siis naamassa!

No parta tietenkin! Mikäs muu! On se vaan niin ihmeellinen tuo ihmisen kroppa ja outoja sen toiminnot. Silloin nuorra miesnä kun olisi pitänyt olla niin miestä ja saada sen merkiksi edes vähän partaa, niin ei! Ja vaikka hankasit leukapieliä kaiket illat isäukon Braun-partakoneella, ei tapahtunut mitään! Vaikka kokeilit ensin partavaahdon ja höylän kanssa tai sitten myöhemmin Philipsin pörinäkonekoneella, ei mitään tulosta! Naama vaan pysyi pehmyenä ja siloisena kuin vauvanpeppu. Ja vielä kun äänikin temppuili sopraanon ja basson väliä, ja vieläpä yhden ja saman sanan sisällä, saati koko lauseessa, ei miehisestä uskottavuudesta ollut merkkiäkään.

Toisen käden kone ja ...
Ja entäs nyt sitten vanhuksena! Et kerkiä höylätä, etkä ajaa koneella, niin nopeasti kuin pitäisi. Se on sänki naamassa alvariinsa. Ja jos on kaksi päivää koskematta, niin puurolusikka tarttuu partaan. Viikon vanha parta jo kutittaa polvia.

Siinä käy vanhana varmaan niin, että juuri kun saat ajeltua leuan sileäksi, karvat odottavat hiljaa milloin se surina loppuu. Ja kun laitat konetta kaappiin, ne ponkaisevat porukalla ihon alta vapauteen. Ja taas on naama kuin riivinrauta!

Ja minä kun olen ymmärtänyt, että hormoonit päinvastoin hidastavat toimintaansa iän karttuessa! Mutta ei, ne vaan laukkaavat kahta kovempaa joka saralla!

... toisen käden kone ja höylä
Minulla on hienoinen aavistus, että omassa tapauksessani biologia viivytti partatouhua alussa ja keräsi parhaan pontensa tänne loppupuolelle elinaikoja. Olisiko Kasvun Suuri Säätäjä ajatellut, että sittenpä sillä on vanhuksena aikaa ajella? Mutta kun Hän ei ottanut huomioon kavalasti kroppani vallannutta laiskistumista ja muuta kipeytymistä!

Luulen, että Säätäjä saa kyllä miettiä ajoitukset uudelleen! Ainakin tulevien sukupolvien kohdalla. Tämä ei ole mukavaa! En taida viitsiä mitään! Olkoon taas ajamatta muutaman päivän puurosta huolimatta! Ja jos satun ulos jaksamaan niin saapahan varpuset hakea naamasta leivän ja puuron hitusia! Luontokin tykkää! Sekinhän on niin moternia että!





2 kommenttia:

  1. Hauska tarina. Tulin hyvälle tuulelle. :) Käytännön kannalta ymmärrettävä turhautumisen aihe, mutta jos yhtään lohduttaa, niin parta on ainakin omasta mielestäni kaunis asia. Mutta tiedä sitten, ovatko esteettiset seikat miehille tässä asiassa niin tärkeitä! :) Pakko ainakin sanoa, että jos maalaustaiteessa olisi jätetty erakkomunkeilta parrat pois, niin surullistahan se olisi näin katsojan kannalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Otan ilolla vastaan arviosi parran sopivuudesta miehelle. En usko, että parran estettisyys on yleisesti miehille niin suuri juttu. Ehkä kyseessä on enemmänkin tuo ajamisen vaiva.
      Mutta suorastaan hirvittää ajatus, että vanhoissa maalauksissa ei olisi miehillä partaa! Kyllä olisivat maalausten hahmot aika pliisuja!

      Poista