/>/> VANHUS STADISSA: Mobiililaajakaista - pissitetäänkö meitä?

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Mobiililaajakaista - pissitetäänkö meitä?

No olihan taas projekti! Älykännykässäni oli liittymän sopimuskausi tullut tiensä päähän ja uusi liittymä piti löytää tai sitten jatkaa vanhaa Saunalahden liittymää. Onneksi nykyisin voi netissä suorittaa vertailua liittymien hinnoista ja ominaisuuksista. Mutta helppoahan se ei ole, vaikka niistä jotain ymmärtäisikin! Minä nyt en paljon ymmärrä, mutta vähän kuitenkin.

Laitoin Suomen markkinoiden pääoperaattorit luokille eli kännykkääni sopivien mobiililaajakaistojen osalta rinnakkaisvertailuun! Nyt voin jo sanoa, että esim. mökkeilevä ja matkusteleva kaupunkilainen on näitten liittymien kanssa keltaista nestettä kuvaavan sanan mukaisessa nesteessä!

Itse henkilökohtaisessa persoonassani olin asettanut liittymälleni seuraavia vaatimuksia, joiden toivoin sopivan myös operaattoreiden pirtaan:

- kuukausihinnan pitää olla edullinen
- liittymän pitää olla 4G
- sen pitää toimia 4G:nä myös mökillä Savossa
- sen pitää toimia 4G:nä myös Helsingissä
- nopeutta pitää löytyä n. 50 MB tai enemmän
- latausmäärän netistä pitää olla rajaton
- puheminuuttien, tekstiviestien ja multimediaviestien määrillä ei ollut kovin suurta merkitystä.

No miten minun sitten kävi? Kerronpa operaattoreittain.

DNA
putosi vertailusta heti kättelyssä, koska sen 4G ei yllä mökillemme. Lisäksi DNA on vallannut mökkipaikkakuntamme liittymämarkkinat niin, että verkko tuntuu toisinaan tukehtuvan. Tilanne on sama kuin tunkisi 5 kiloa muikkuja 3 kilon kalakukkoon. Tämä kokemukseni, ei siis muikuista vaan verkosta, niin eikä muikkuverkosta vaan netistä, perustuu paikallisten lähisukulaisten kokemuksiin, joita olen seurannut viimeiset vuosikymmenet. Hinta Rajaton 4G Teho-liittymälle olisi muuten ollut tarjouksena 24,90 €/kk.

SONERA
Kampin keskuksen myymälässä tarjottiin poikkeuksellisen ystävällistä palvelua, lähes kaikkialla Sonera L Plus-liittymälle oli tarjouksena 24,90 €/kk.
toimivaa 4G-verkkoa, 150 MB:n nopeutta, rajatonta latausta, riittäviä minuutteja ja kappalemääriä sekä edullista liittymän hintaa. Ja 4G yltää hyvin mökille. Soneran alustava hinta

SAUNALAHTI
Kampissa tarjosi ensin Saunalahti Huoleton 4G-liittymälle normaalihintaa 29,90 €/kk. Edellisenä iltana sama liittymä oli ollut netissä hintaan 26,90 €/kk. Hetken keskustelun jälkeen myyjä alensi hinnaksi 24,90 €/kk. Ja nopeutta tarjottiin 50 GB. Koska taloutemme kaikki puhelin- ja muut liittymät ovat keskitetty Saunalahdelle, oletin, että kanta-asiakkuudella olisi jotain merkitystä. Mutta ei! Vasta seuraavana päivänä, kun ilmeisesti ilmoitus operaattorin vaihdostani meni heille tiedoksi, alkoi kännykkääni pukata tekstiviestejä. 'Olet vaihtamassa operaattoria. Ota yhteyttä, niin teemme uuden, paremman tarjouksen jne.'

Kuten arvaatte, tein sopimuksen  Soneran kanssa, koska sain heiltä vielä edellä mainitsemaanikin paremman tarjouksen, liittymän suorituskyky oli parempi ja palvelu oli oikeasti asiakkaan huomioivaa. Toki olihan heillä tietenkin uuden asiakkaan bongauskin tähtäimessä!

Muistattehan varmaan Turmiolan Tommin, jolle kerrottiin yhden sormen antajasta ja koko käden viemisestä! Nuoremmat lukijat tuskin ovat tutustuneet tähän 50- ja 60-luvun raittiusapostoliin! No annoin pikkusormeni minulle jo entuudestaan tutulle operaattorille. Olen ollut heidän asiakkaanaan aiemminkin, mutta tuolloin netti ei ylettänyt mökillemme.

Saunalahteen en ottanut jälkiviesteissä toivottua yhteyttä uuden tarjouksen saamiseksi. En pidä tämän tyyppisestä jälkihuutelusta, vaan homma sovitaan silloin kun sopimisen aika on!

Ja kaikkihan me tiedämme, että Suomessa ovat kartellit kiellettyjä! Siis samanlaisista hinnoista ei saa sopia! Miltä nuo hinnat tuossa edellä näyttävät? Ei kai sittenkään ... ?

Mutta miettikäähän! Miten kovasti kupataan ihmistä, joka ei ymmärrä näistä liittymistä ja hinnoista mitään! Ja toisekseen huomioiko operaattori pitkän asiakassuhteen vai maksattaako tämä vanhalla asiakkaalla uusien asiakkaitten tarjoushinnat?

En osaa vastata edes omiin kysymyksiini, saati vaimon useinkin eri aiheista esittämiin tiukkoihin kysymyksiin! Jos osaisin, osallistuisin Haluatko miljonääriksi-kisaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti