/>/> VANHUS STADISSA: Pääsiäisenä päistikkaa sumussa!

lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pääsiäisenä päistikkaa sumussa!

Se tulla jutkahti sitten lankalauantai! Ei paista aurinko, eikä kihoa hiki otsalle! Tänään pitäisi vanhan perimätiedon mukaan pestä ja värjätä talven aikana kehrätyt langat. Rohkenen vahvasti epäillä, että kovinkaan monessa torpassa tai kaupunkiasunnossa tuota tuskin enää tapahtuu! Väki taitaa olla tänään enimmäkseen ostoksilla ostoskeskuksissa tai syömässä sukulaisten komeroita tyhjäksi.

Kaupatkin saavat vuosikymmenten kädenväännön seurauksena olla alvariinsa auki. Eräät, kehitystä jarruttavat tahot, arvelivat, että työntekijät pannaan pinhuusiin ja raskautetaan työn alletuolla vapautuspäätöksellä. Toisin taisi kuitenkin käydä! Kauppojen aukioloa lisättiin kohtuudella, ja halukkaita myyntihenkilöitä ja asiakkaita tuntuu riittävän ilman pamin tai pumin tai pimin sotkeutumista asiaan.

Mutta lankalauantaista sitten! Ei riitä langankäsittelijöitä, paitsi mitä käsityöpiireissä ehkä puuhaillaan ompelusten parissa. Mutta yksiä pahoja on ehkä liikkeellä! Rullit, ne ruojan pahantekijät! Muinoseen aikaan niitä riitti maaseudulla ihmisten kiusaksi ja karjan kidutukseksi liiankin kanssa! Toivottavasti se joukko olisi tähän päivään mennessä kuollut sukupuuttoon!

No, tänään kun oli harmaa päivä, nappasin kameran housuntaskuun ja lähdin lähiseudun maastoon kuvausretkelle. Ei meikäläisen kuvilla voiteta mitään palkintoja, ja monikaan ei niitä kahta kertaa viitsi katsoa, mutta napsinpa niitä kuitenkin omaksi ilokseni ja muiden kiusaksi! Seuraavassa retken sumuista satoa!























HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ TEILLE, JOTKA JAKSOITTE KATSELLA KUVIA TÄNNE ASTI!

Pääosa kuvista on Helsingin Seurasaaresta ja muuutama kuva on Meilahdesta.
Pajunkissat ovat Meilahden Ruusupuiston pajupuusta!

4 kommenttia:

  1. Ei pidä olla niin vaatimaton vaikka vaatimattomuus kaunistaa, ovat helppoja katsella, parista-kolmesta voisi tehdä julisteen, esim. siitä tuulimyllykuvasta....

    VastaaPoista
  2. Kiitos kauniista kannanotostasi! Ehkä sokea kanakin löytää ... tai siis tässä tapauksessa kohmeinen laukaisinsormi painaltaa oikeassa kohtaa. Mutta sumussa oltiin!

    VastaaPoista
  3. Luin jutun kännykällä, piti tulla koneelle katsomaan kuvat toistamiseen jotta voi kommentoida. Hienoja sumukuvia! Tuulimylly, pajunkissa ja jää minun suosikit. Pitkän lenkin olet myös teputtanut (sekö se teikäläisten verbi on?) Täällä Riossakin askelmittari punaisella ja taivas sumussa.

    VastaaPoista
  4. Kiitos, Hannakaisa, kommenteistasi! Näin tuon maiseman niin kauniin pehmeänä, että yritin vangita sen kuviksi. Osin se onnistui, mutta esim. sammalen ja kallion värit eivät tarttuneet loistossaan kuviin. Teillä taitaa olla reissullanne teputettuna jo monta askelmittaria loppuun! Pientä nämä minun teputukset ova sen rinnalla. Terkkuja sinne maailman turuille!

    VastaaPoista