/>/> VANHUS STADISSA: Onko Android-laitteesta vastusta iPadille? Tykkäsinkö?

tiistai 29. maaliskuuta 2016

Onko Android-laitteesta vastusta iPadille? Tykkäsinkö?



Asus Phonepad 7
Kyllä ei ole android-tablettikaan huono peli! Minua vanhusta taas opetettiin jokunen aika taaksepäin uusille tavoille ja ajatuksille. Lupauduin taustaopastajaksi, kun Enter järjesti Kampin palvelukeskuksessa android-tablettien käyttäjille pari koulutustilaisuutta. Ajattelin käydä hakemassa koulutustilaisuuksista käsityksilleni vahvistusta (kuulostaa pahemmalta kuin oikeasti olikaan). Olin nimittäin aina paasannut iPadin ylivoimaisuutta ja polkenut mielipiteilläni android-tabletteja.

Tuo Kampin palvelukeskus on muuten aika oiva paikka kun siellä on vaikka mitä toimintaa senioreille. On monenlaista harrastustoimintaa, on kahvila, on ruokaravintola, on tansseja ja on myös aika usein Enterin erilaisia tilaisuuksia. Kannattaa käydä tutustumassa keskukseen!

Asus-androidin Asetukset- näkymä
No, kun opastajasisaret ja –veljet kertoivat kateederilta android-tabletin käytöstä ja antoivat vinkkejä, avautuivat silmäni kuin kaihin vaivaamalla kissavaarilla. Tuolla vehkeellähän pystyy tekemään samoja asioita kuin iPadillani! Mutta onhan se erilainen, mutta sittenkin! Se toimii oikeasti!

iPadin näyttö
Mutta se, että niitä android-tabletteja on niin montaa sorttia, yllätti minut! Päälaitteet tilaisuudessa olivat Samsung, Huawei ja Lenovo. Sitten on lisäksi olemassa liuta muun merkkisiä androideja. Laitevalmistajat ovat kuitenkin kukin sorkkineet adroid-käyttöjärjestelmää hieman erilaiseksi omaan laitteeseensa. Niinpä vehkeiden toiminnot ja esim. asetusten terminologiakaan, eivät ole aivan samannäköisiä toisiinsa nähden. Erot olivat kuitenkin kohtalaisen pieniä ja vähänkin laitteita näpelöineelle helppoja oivaltaa.

iPadin Asetukset-näkymä
Minä ostin puoli vuotta sitten (tietenkin edullisesti!) Asus Fonepad 7:n. En vaan ollut ottanut laitetta käyttöön kuin vasta koulutusta edellisenä päivänä. Takapenkin kurssilaisena sitten näpelöin omaa vempelettäni ja hyvinhän se toimi! 

No muutinko näkemykseni sitten täysin? No en muuttanut! Olen edelleen sitä mieltä, ett iPad on helpoin käyttää yksinkertaisen näyttönäkymänsä ja selvien appsi-ikonien ansiosta. Lisäksi Applen AppStoren tiukempi kontrolli appsien tietoturvan näkökulmästä on parempi!

Taitaa kuitenkin olla enemmän äiti-tytär-kysymys eniten! Tai voihan sitä tykätä kummastakin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti