/>/> VANHUS STADISSA: Melkein karhunpesässä! Vero-!

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Melkein karhunpesässä! Vero-!

Vero-oppien pesä, Vero 2016
No johan oli porukkaa liikenteessä Katajanokalla! Oli pistetty nääs pystyyn veropäivät. Ei siellä kerätty veroja, vaan oli monet tahot kertomassa, että minne raha menee, kuinka paljon ja miksi.

Oli se vaan iskenyt säästöhenki näyttelyosastoillekin! Oli aika moni jäänyt pois tyystin. Oli turha kuvitella, että kaikki pankkiirit ja vakuutusihmiset olisivat olleet tyrkyttämässä tuotteitaan herkille ja vastustuskyvyttömille osallistujille! Oli siellä sentään halpuuttajapankin osasto, jossa oli kilpailu ja ostoskasseja. Muut eivät olleet jaksaneet raahata pömpeleittään, esitteitään, suklaakaramellejaan eikä kuivamustekyniään paikalle. Oli se tarjonta vaan heikkoa niiltä osin! Siis suklaan ja kynien! Oli joillain Marianne-karkkeja, mutta niistä en oikein tykkää! Konvehdit sinisessä rapinapaperissa olisi olleet parempia, ja kunnon kuivamustekynät, jotka kestävät ainakin seuraaviin veropäiviin!

Näille seuduin se väki pakkaantuu ...
Mutta mikä oli sitten anti muilta osin? Veroja tullaan perimään jatkossakin eikä ne luultavasti alene! Käytäväpuheitten perusteella uskon, että me kaikki ollaan jatkossakin haluttomia maksamaan veroja ja vaaditaan entiseen tapaan lisää poliiseja ja henkilökohtaisia hoitajia kotiin ja laitoksiin Ja tietenkin laitoksiin jokaiselle oma iso huone parvekkeella ja omalla hoitajalla. Ja eläkkeitä pitää korottaa! Ja palkkoja niille kuin työssä ovatten! Ja kirjanpito on hoidettava lakien ja asetusten mukaan, sillä muuten hukka perii kirjanpidolla raskautetun ja myös viranomainen perii kipeästi!

... ja täältä lähtee!
Jos rahaa riittää tai saapi lainaa, kannattaa ostaa halpoja asuntoja ja pelata niillä! Pitää ostaa halvalla ja myydä kalliilla tai ostaa halvalla ja vuokrata kalliilla. Siellä ei sanottu, mistä niitä halpoja löytyy, mutta kerrottiin, missä saattaa kiinnostus lisääntyä ja jopa hinnat nousta, jos vain jaksaa odottaa reilut sata vuotta tai olikohan se vähemmän.

No mitä tuosta kaikesta kostui! Yhdessä nahkatuolissa housunpersus ja asiamielessä sen, että taidan laittaa säännöllisen rivin Eurojackpottiin. Vaikuttaa varmimmalta leivän ja rahan lähteeltä! Ja lisäksi alan keräämään pulloja ja aloitan ensin omasta komerosta ja laajenna toimintaa sitten lähialueen roskiksiin ja ojanpientareille. Pitäisköhän ostaa pakettiauto tuota toimintaa varten?

Muistattehan, että kohta tarvitaan taas kunniaa ja omatuntoa! Kannattaa alkaa kaivella niitä esiin!



4 kommenttia:

  1. Luin tämän vasta nyt jälkikäteen, kommentoin noita paria muuta juttua aiemmin.

    Aloin nauraa, koska tuo Eurojackpot- heitto oli kuin omasta päästä. Se on oikeasti ainoa mahdollisuus ns.tavallisen tallaajan kääntää elämä täysin toiselle ja paremmalle mallille, jos miettii asumisen puitteita. Mikä taas itsessään on aika surullinen toteamus, koska todennäköisyydet tuon unelman toteutumiseen ovat marginaaliset.

    Loppupeleissä ei voi muuta kuin nauraa, koska itkusta, rukouksista tai murjotuksesta ei ole mitään apua. Asiat vain ovat, kuten ovat, ja pitää vain mennä eteenpäin parhaansa mukaan ja olla miettimättä tai stressaamatta liikaa juttuja, joille ei yksilönä voi yhtään mitään. Tyhjästä on paha repiä työtä tai rahaa. Siksi onkin absurdia, että ihmisiä monesti syyllistetään päättäjätasolla, koska harva yksilö on henk.koht.tasolla, omissa tekemisissään tai tekemättä jättämisissään, syyllinen köyhyteensä tai muuten tukala tilanteeseen. Jokin kontrollin illuusio ihmisiä vaivaa ihan yleisellä tasolla. Aivan kuin maailman voisi pysäyttää, jos oikein yrittää. Ei voi. Täällä jokainen kulkee ja elää täysin sokeana ja tietämättömänä, mitä seuraava hetki tuo tullessaan. Siksi käsillä olevat momentit onkin hyvä elää mahdollisimman pitkälti niin, ettei jää katumaan, että olisiko pitänyt vai eikö. Näin omasta mielestäni, siis.

    Tämä on paras blogi. Jatka kirjoittelua, näyttää sujuvan niin luontevasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anonyymi! Kirjoitit kauniin ja viisaan analyysin elämästä! Ja kiitos kannustuksestasi!

      Tuohon voisi todeta, että hapannaamoilla on aina ikävät ajat meneillään ja edessään, mutta iloista optimistia onnistaa aina! Hän saa muutettua ajatuksissaan mustankin valkoiseksi, tai ainakin vaalean harmaaksi. Ja onhan semmoisella ihmisellä tilanne aina paljon parempi kuin mustan murjottajalla!

      PS. Omalla kohdallani alkoikin hurjat ajat! Se ei ollut Eurojackpot kun toi onnen, vaan vanha tavallinen lotto, josta putkahti kokonaiset 6 Euroa! Tuli niin yllättäen, etten oikein tiedä mitä tuolla voitolla tekisin?

      Poista
  2. Haha, aika hyvä! :) Omat tulee juuri ja juuri takaisin? Näin tuntuu käyvän itselläkin. Vähän kuin jokin yrittäisi sanoa, että: "Otapa nyt ne hilut takaisin, ja osta vaikka leipää." Mutta pistän ne taas johonkin uuteen riviin tai arpaan... Ja se oli siinä sitten. :) Hetkinen, 6 euroa... Kolme riviä Eurojackpotia? No niin, en anna ideoita enää, kun ei niistä ole itsekään kostunut mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Himskatti!Olis pitänyt odottaa vinkkiäsi! Ostin jo nakkeja!

      Poista