/>/> VANHUS STADISSA: Mitä? Onko talvi tulossa?

maanantai 30. maaliskuuta 2020

Mitä? Onko talvi tulossa?

Missä ihmeessä se piileksi viimeiset pari kuukautta ja runsaasti viikkoja? Maaliskuu on mennyt talvitavaroita varastoon kantaessa ja entäs nyt sitten?

Ei tunnu auttavan vaikka katsoisi säätiedotusta miltä kanavalta hyvänsä, talvea povaavat kaikki. Jos ei Pekka Pouta olisi telonut itseään, niin uskon, että Pekka lupaisi näille ajoille jo lämpimiä kevätkelejä. Muut sääihmiset yrittävät harhauttaa meitä auringonpaisteella, mutta jos menet ulos, niin pian on parta kuurassa ja pää turrana kylmästä.

Tänä aamuna säätieteilijä kertoi Turussa jo satavan lunta monen viikon jälkeen. Ja saderintama on tulossa meillepäin. En tykkää tuommoisesta! Luulin aina, että Turusta tulee vaan hyviä tyyppejä, kuten missejä, Tamara Lund, Ismo Kallio, Wäino Aaltonen, Mikael Agricola (hyvä tyyppi, kun keksi suomenkielen), Risto Isomäki (tosi hyviä tieteiskirjoja), Ruben Oskar Auervaara, Leena Kaskela, Pete Poskiparta, Tabe Slioor, Riku Niemi, Rafu Ramstedt, Kakka-hätä 77, Eero Väre, Katariina Jagellonica, Kaarina Maununtytär, Heikki Salmela, Eila Peisalo, Jussi Jurkka ja Esko Valtaoja. Onhan niitä vielä pari muutakin, mutta en viitsi luetella kuin nuo edellä olevat 5 merkittävintä. Jethro Rostedtia en viitsi mainita, kun se aina höheltää joka paikassa.

Lunta on kuulemma tulossa tännepäin. Nyt on selkä vääränä alettava taas kantamaan talvikamppeita takaisin tupaan ja siirrettävä keväthepenet piiloon. Oli ne ennen hienoja aikoja, kun ei tarvinnut ottaa talvivaatteita esille enää keväällä muulloin kuin vappuna. Silloin tuli taatusti lunta. Nyt ei taida tulla lunta eikä vappua!

Kävin hetki sitten pihalla haistelemassa tuulia ja heti meinasi jäätyä, sanonko mitkä? En sano, no sanon sittenkin - korvat! Piti hakea äkkiä pipo päähän ja vetää se syvälle korvien yli ja toppatakin huppu vielä päälle. Onko tuommoinen enää laitaa? Aurinko paistaa helottaa kuin juhannuksen jälkeen konsanaan ja sitten kun menet sitä tunnustelemaan, onkin tarjolla pelkkää kylmyyttä. Tunnelma on täsmälleen sama kuin meikäläisellä nuorena kotikylän nuorisoseurantalolla tansseissa. Jäätävää oli!

Muistakaa laittaa kunnon varusteet, jos menette viranomaisten suosittelemalle kävelylenkille! Ja pitääkää etäisyyttä muihin, ja jos kunto antaa periksi, niin tehkääkin kunnon patikkaretki! Silloin jaksaa taas katsoa telkkaria.

Paistaa siellä, mutta petollista on kylmän kanssa!

6 kommenttia:

  1. Jos ei tulla sovittuna ja sopivana aikana, niin sitten voi jättää tulematta. Pätee vieraisiin ja talveen 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äärimmäisen viisaita sanoja! Näin sen pitäisi mennä, mutta nyt on jossain suunnitteluvirhe. Katsotaan, sanoi lääkäri, kyllä tämä tästä!

      Poista
  2. Onneksi talvi vain käväisi - ainakin täällä meillä päin. Vähän jätti hahtuviaan nurkkiin, mutta pian ne ovat taas poissa 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja viikon kuluttua kaivetaan kevätvaatteet taas esille. Luvassa on lämpimiä kelejä! 😄

      Poista
  3. Kyllä sormet jäätyy, jos yrittää pihahommia tehdä. Muutama kuva ja sitten äkkiä sisälle. Hyvä, kun sanoit, että luvassa lämpimiä kelejä. Katon sitten ikkunasta ja oitis menen ulos, kun ne lämpimät tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidä varulta toppatakki, villarukkaset ja pipo eteisen ovenpielessä, ettei säänhaltija yllätä rapulta liian vähissä vaatteissa! Nyt on säädetty meille vaihtelevat kelit, jossa toleranssi mitataan tunneissa. Taivas antaa välillä lämpöä ja ottaa hetken kuluttua pois! Tsemppiä odotukseen! Kyllä pääset kohta pihahommin!

      Poista