/>/> VANHUS STADISSA: Talvi tuli Stadiin

sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Talvi tuli Stadiin

Hiphei ja huraa! Se oli talvi eilen ja tänään Stadissakin. Maa muuttui valkoiseksi kertaheitolla. Siihen liittyen vaan tuli muuan ongelma.

Ei olisi pitänyt kuusi vuotta sitten polttaa hyvin palvelleita sälesuksia mökillä tynnyrissä. Niitä olisi tarvittu juuri nyt. Tosin epäilen, että olisinko ehtinyt noutaa niitä kellarikomerosta ennen lumen sulamista. Jos olisin juossut portaat kellariin, olisin saattanut ehtiäkin? Tai sitten olisin katkonut kaatuessani jalkani. Lisäksi oli voinut käydä niin, että monot olisivat jääneet kotiin komeroon. Niiden hakemiseen ei olisi enää ollut aikaa ennen lumen sulamista.

Kyllä tämmöiset nopeat talvet pitäisi kieltää tai ainakin niistä pitäisi tiedottaa hyvissä ajoin. Lumisateen alkaessa voisi olla jo ulkorapulla odottaa täydessä varustuksessa ja ehtiä mukaan talven kuntoiluun. Kymmenen minuutin talvi on tämmöiselle vanhukselle aivan liian lyhyt. Olisiko kohtuutonta vaatia talven kestävän edes tunnin verran tai vaikka kolmevarttia? Silloin voisin minäkin ehtiä mukaan.

Nyt en kyllä tykkää tämmöisestä! Luulen, että siirryn lukemaan iPadilta Helmetin Ellibs-palvelusta lataamaani kirjaa. Satakoon ulkona mitä hyvänsä!

PS. Joka haluaa peesata minua, käy netistä tutkimassa Helmet-e-kirjaston tarjoamia vaihtoehtoja!

PSS. En viitsi laittaa tähän edes kuvaa lumikinoksista, kun en ehtinyt avata kameraa ennen lumen sulamista.

2 kommenttia:

  1. Heheh...postauksesi aloitus toi mieleen jutun 'pidä tunkkis' : ) Rovaniemellä aurausvallit tavoittelee jo pilviä...tai ainakin melkein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Laura! Joskus muinoin olisin pyytänyt sinua lähettämään lunta tännekin. Nyt en kuitenkaan pyydä, kun kevät on jo valtaamassa ajatukset. Nyt jo nuo pari pientä lumisadehetkeä meinasivat sotkea etelän miesten ja naisten toimet. Onneksi ei kerinnyt taoahtua aivan mahdottomia. Kyllä kuitenkin aina välillä palaa Oulunseudun lapsuusajan mahtavat lumikinokset ja se miten aura-auto heitti yhden mummon potkukelkkoineen tienpenkan yli. Ei onneksi käynyt pahasti! Hyvää kevään odotusta sinulle sinne Rovaniemelle!

      Poista