tiistai 13. elokuuta 2019

Reissattiin Lofooteilla 1.

Arvatkaa mitä! Sitä meikävanhuskin taipui bussimatkalle Savonlinnasta Norjaan Lofooteille. Ei, ei ole suoraa reittiliikennettä tuolla välillä, mutta Matka-Kososen bussimatka on! Jo keväällä kotihengettären suku alkoi puhua minuakin matkalle mukaan ja eihän siitä sovi tietenkään kieltäytyä. Olisi ollut muutoin rankka syksy parvekkeella nukkuessa, eikä sisälle olisi ollut asiaa kuin kerran viikossa.


Se on tuo Matka-Kosonen aika vaikutusvaltainen yritys! Olivat nimittäin tilanneet yli +20 C:n aurinkokelit koko matkan ajaksi. Lähtöpäivää edellisenä päivänä satoi kotona mökillä ja paluuta seuraavana päivänäkin taas satoi. Ja matkalla eikun nautittiin auringosta ja upeista maisemista. Että jollain voi olla tuommoiset suhteet joka suuntaan, yläilmoihinkin!

Ja mitä sitten muuta? Oli kuskina mukava nuorimies ja oppaana kokenut rouva, jotka huolehtivat kaikesta ja kaikista kaiken aikaa. Ei tarvinnut huolia ruuista, majapaikoista, lähdöistä eikä perillä oloista. Aina kyselivät, onko kaikki hyvin, puuttuuko jotain, saako auttaa, sopiiko näin tai sopiiko noin? Onko se tuommoinen laitaa, että huolehditaan matkalaisesta viimoisen päälle? Ehkä on, mutta ei sitä ole meikä tottunut tuommoiseen. Kyllä pitäisi olla matkustamisen vaikeaa ja tuskaisaa ja ongelmallista. Mutta ei ollut nyt!

Matkaa tuli pikkuisen yli 3000 km koko reissulle. Mietitte varmaan, miten seniorin perä tuon kesti? Hyvin kesti, eikä mennyt edes pissit housuun, kun taukoja oli tarpeeksi ja aina muutoinkin tarpeen mukaan. Se oli tämmöisen kypsemmän osallistujajoukon kohdalla kovin mainio juttu.

Monenlaisia herkkuja syötiin, lohileipää etenkin (oli hiton hyvää). Oli Kosonen miettinyt ruokapaikatkin viimosen päälle. Lähipiirissä oli matkan jälkeen havaintoja 2-4 kilon painon nousuista, enkä puhu kuntonostopainojen vaan kehonpainon noususta. Ja mukavaa oli, ei riehakasta, mutta mukavaa seniorimatkailua.

Tässä tätä nyt alkuunsa! Kerron taas lisää, kunhan pitkästä aikaa vetreytynyt kirjoitusetusormi paranee tämän tekstin tuottamisesta.

Käykää tsekkaamassa Matka-Kososen nettisivuilta tarjolla oleva matkatarjonta! Mukaan pääsee Helsingistäkin tai monilta muiltakin paikkakunnilta. Heillä on himskatin laadukasta toimintaa, jota on jatkunut jo yli 80 vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti