/>/> VANHUS STADISSA: Lofooteilla osa 7, Svolvær, satama ja Hotel Anker Brygge

perjantai 30. elokuuta 2019

Lofooteilla osa 7, Svolvær, satama ja Hotel Anker Brygge

Kaunista oli taas tarjolla runsain mitoin! Hieno pikkukaupunki maisemineen. Kaupungissa ei ollut juuri korkeita rakennuksia torin laitaa lukuunottamatta. Muutamia 3-kerroksisia asuinrakennuksia oli, mutta ydinkeskustan kapeiden katujen varrella oli ainoastaan matalia puutaloja. Tietenkin minulla jäi kuvaamatta nuo varsinaiset kapeat kadut, mutta joitakin taloja ikuistin. Täytyy jälleen nostaa hattua kuljettajallemme Mikalle, joka pujotteli massiivisella bussillamme noissa kapeikoissa.

Kuten kuvista huomaatte, on kaupunki kohtuullisen pieni, sillä kirkko pilkistää lähes joka kuvassa.








Rantaa riitti joka puolella ja laitureita ja monenlaisia vesialuksia. Laitureita oli suurille laivoille, kalastusaluksille, huviveneille ja kaikille vedessä liikkuville välineille.






Laivan lapsi tai joku on riehunut rautasahan kanssa ja katkaissut tuon


Sataman laidalla olevassa talossa toimi monenlaisia elämysmatkoja järjestävä yritys. Heidän kulkuvälineitään oli laiturissa monenlaisia. Tarjolla näytti olevan mm- vuonoajelua ja valassafareita. Viimeisessä kuvassa eräs ryhmä lähdössä iltahämärissä liikkeelle katselemaan meren ihmeitä.

Olime siis majoittuneet Hotel Anker Bryggeen, joka oli erikoinen kokemus tavanomaisissa hotelleissa majoittuneelle. Bussilla ajettiin saareen, jossa hotelli sijaitsi, kapeaa siltaa pitkin. Saaressa oli kaksi hotellia ja iso ravintola laituriterasseineen. Hotellimme majoitustilat olivat kaksikerroksisia paritaloja laiturilankkujen päällä. Rakennukset kiersivät pitkin laiturin reunaa ja jokaisen talon luota pääsi katselemaan satamanäkymiä. Sisustus huoneistoissa oli värikäs ja varustus ominen keittiöineen varsin hyvä. Molemmissa kerroksissa oli tilat kahdelle hengelle ja kylpyhuone. Olohuone ja keittiö oli alakerrassa yhteinen.

Valkoisessa raeknnuksessa olivat vastaanotto ja ravintolatilat
Punaisen rakennuksen päädyssä oli meidän majapaikkamme


Hotellin ravintola oli myös viihtyisä ja aamupala erittäin runsas. Tuolla ei juuri päässyt laihtumaan, kuten ei koko reissullakaan.

Seuraavalla kerralla matkataan kohti Å:ta, joka on E10-tien päätepiste ja Lofoottien eteläkärjessä sijaitseva paikkakunta.

Eli matka jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti