/>/> VANHUS STADISSA: Karkasivatko Helsingin katutyöt lapasesta?

torstai 29. elokuuta 2019

Karkasivatko Helsingin katutyöt lapasesta?

Tovin mökkipaikkakunnalla viettäneenä, palasin kotikylälle Stadiin. Ja mitä ihmettä? Olin suorastaan häpnadilla lyöty (= silmät ymmyrjäisinä).

Olivatko päättäjät tulleet aivan (kauniisti ilmaisten) sekopäisiksi? Koko kaupunkin on täynnä katutöitä ja esteitä. Mitä katua tai kujaa yrititkin ajaa, oli siellä keltaisia ja punaisia ja vaikka minkä värisiä puomeja ja betoniporsaita estämässä ajamisen kokonaan tai kaventamassa katua. Esteiden taakse oli kaivettu eri pituisia, levyisiä ja syvyisiä monttuja.

Erityisesti huoletti se, että milloinhan nuo hommat on tehty, kun liki kaikilta työmailta puuttuivat työmiehet kokonaan. Onkohan nuo kaiveltu joskus keskikesällä yöhämärissä tai eihän keskikesällä ole hämärää? Olisikohan ajantaju pettänyt yövaloisuuden takia?

Olisivatkohan Vapaavuori ja Rinne (pääministerimme) tukkanuottasilla ja ensimmäinen päättänyt häiriköidä EU-kokoontumisia? Nykyinen pääministeri tosin saa joukkoineen kaikenlaista sotkua aikaan muutenkin, joten voi nuo olla jotain hänenkin tekosiaan? Molempien jututhan ovat menneet samoissa merkeissä kuin valtamerentakaisen päämiehenkin, peruuta kaikki edellisen valtaapitäneen hyvät  päätökset ja kehitä tilalle omat taloutta, elämää ja kehitystä sotkevat päätökset.

Ja jos tuo edellinen päätelmäni ei osu oikeaan, niin vihreän aatteen polkupyöräilijät sotkevat ainakin liikenteen. Esteisillä kaduilla saat ainakin autoilijana varautua koko ajan siihen, että jostain edestä, takaa, sivuilta tai mitä yllättävimmästä paikasta eteesi pöllähtää kuolemaa halveksiva pyöräilijä. Yksikään heistä ei näytä tajuavan, kuinka lähellä hengenlähtö on tuossa poukoilussa.

Tavallisen kadunkulkijan liikkuminen on nyt sitten estetty sekä EU-henkilöiden liikkumisen että katutöiden takia. Jos erehdyt omalla autolla liikkeelle, niin saat jomman kumman takia istua sitkeästi odottamassa etenemisvuoroasi. Ja kun pääset liikkeelle, pöllähtää eteesi pyöräilijä.

Helsingin keskustassa ovat lisäksi kaikki taloyhtiöt päättäneet aloittaa tänä kesänä putki-, julkisivu-, katto-, ym. remontin. Tuon seurauksena ovat jalkakäytävät suljettu, talot huputettu, jätelavat ja rakennustarvikekasat kaduilla. Esim. Punavuoressa eli Rööperissä joutuu ajamaan peilipeliä. Peilipeliä pelataan pysäköityjä autoja ja rakennustelineitä vastaan. Pelissä yritetään väistää oman ajoneuvon peilin osumista vastustajien em. pelivälineisiin. Tuossa lajeissa senioriautoilija useinmiten häviää.

Ei ole liikenne kuin ennen tai Euroopan itäpuolisten valtioiden valtavilla paraatibulevardeilla. Kyllä ei kohta sovi meidän hevoskauden kaupunkikujille edes rollaattorilla tai sähköpotkulaudalla.

Voisiko nyt komentaa jonkun täyttämään noita katumonttuja ja purkamaan kaduilta rakennustelineet? Ja lopetetaan nuo EU-kokoukset Stadissa. Viedään kokousväki häiriköimään liikennettä vaikka Ilomantsiin Patvinsuolle. Ottakoot repun selkäänsä ja taapertakoot muutaman kilometrin kokoustamaan nuotiolle reppu selässä! Kyllä siinä sitten EU-yhtenäisyys kehittyy uudella, positiivisella tavalla.

Tässä vielä rauhoittava nostalgiakuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti