/>/> VANHUS STADISSA: On se nyt - kesä!

lauantai 9. heinäkuuta 2022

On se nyt - kesä!

Kyllä turhaan epäilin kesän tuloa! Jotenkin ajattelin, kun lähtöni viivästyi juhannuksen yli, ei taida tänä vuonna kesää tullakaan. Mutta täällä se nyt kuitenkin on!

Varsinaisen kesälomani vietin viime tiistaina kello 10-15 välillä. Eipä sitä eläkeläinen pidemmästä kesälomasta jaksaisi nauttiakaan. Teimme lomamatkan mökiltä Savonlinnan keskustaan. Tuohon lomajaksoon sisältyivätkin kaikki lomamatkaan kuuluvat elementit, jotka olivat käppäily Savonlinnan pääkadulla Olavinkadulla ja kauppatorilla torikojuja tarkastellen, Nikon Kalastajankojulla muikkuannoksen nauttiminen ja torikahvilassa juodut lörtsykahvit. Eipä sitä hauras eläkeläinen paljon muuta kesästä tarvitsekaan. Tosin tuohon kaikkeen yhdistyi torin kulmalla asuvan lähisukulaisen luona nautitut kakkukahvit. Olivat muuten älyttömän hyvät! Ehkä vielä, jos saisi eläkkeeltä ylimääräisen vapaapäivän, voisi käydä Kalliolinnan lettukahvilla!









Eli tuli siis kesä ja kärpäset! Tai ei nyt oikeastaan kärpäset, mutta hevospaarmat tulivat ja vähän hyttysiä ja paljon mäntypistiäisen toukkia. Jossain vaiheessa alkoi jo hirvittää tuommoinen määrä kesäelementtejä, mutta jotain toki puuttui. 

Siinä samassa, kun raaviskelin ihossa olevia ötököiden puremia, päästiin lopultakin asiaan. Taivaalle ilmestyi tummia pilviä ja järven takana näkyi kova sade, joka ei kuitenkaan yltänyt kasteluletkujen sekaiselle pihallemme. Tarvitsi nukkua vain pari yötä, kun se oikea suomalainen kesä saapui mökillemme. Kolmena päivänä tuli vettä kuin Esterin saavista. Pihahuussiin juoksumatkan jälkeen oli kuin suihkussa olisi käynyt. Onneksi välillä kävi myrskytuuli järveltä niin, että shortsit kuivuivat kuistilla katoksen alla hetkessä. Tuulen aiheuttama ongelma oli suunnaton määrä käpyjä ja pistiäismatoja pihalla.

On sitä saanut ihmetellä, että missä ovat oravat, sorsat ja suurin osa muista vesilinnuista? Tai eihän oravat ole vesilintuja, vaikka hyppivätkin ilmassa pitkiä matkoja, vähemmän uivat järvessä. Pikkumuurahaiset ovat sitten omalta osaltaan luoneet pihalaattojemme alle oletettavasti massiivisia yhdyskuntia. Luokoot, kunhan eivät vaan tunkeudu tupaan. Sammakkokin kävi tarkistamassa verstaan.

Eli on kesä saatu jälleen. Viileitä kelejä on luvassa ja sadetta. Viime yönäkin oli +11C lämmintä. Onneksi en ole oopperajuhlija enkä festari-intoilija. Heillä se on hauskaa vesisateessa nautiskella shampanjaa tai olutta. Onneksi Savonlinnassa on omaa olutta ja lonkeroa, Nato-nestettä. Siis molemmat oikealta nimeltään Otan olutta ja Otan lonkeroa.

Hyvää suomalaista kesää ja aurinkoisia kelejä kaikille!

 

2 kommenttia:

  1. Kiitos elämänläheisestä kerronasta, näitä lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erkki todella lämmittävistä sanoistasi! Aurinkoa kesääsi! ☀️

      Poista