/>/> VANHUS STADISSA: Onko jätelajittelu puoluepolitiikkaa

keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Onko jätelajittelu puoluepolitiikkaa

Johan taas meinasi nousta hiki päähän ja otsasuoni pullistua!

Sähköpostiini putkahti Taloustutkimuksen kysely jätteiden lajittelusta. Vastasin kysymyksiin tietenkin rehellisesti, kun oli näin tärkeä kysely. Rukseja laittaessani paheksuin, ettei taloyhtiössämme tai lähistöllä ole muovijätteiden keräilypistettä. Kaiken muun olemme lajitelleet jo vuosien ajan. Mökkipaikkakunnalla olemme lajitelleet myös muovin.

Se mikä nosti kiihkoa, oli kyselyn viimeinen kysymys, jolla haluttiin taustatietoa vastaajasta. Se ainoa kysymys oli, mitä puoluetta äänestäisin vaaleissa? Mitä helv...ä tuolla on merkitystä jätteiden lajitteluun?

Lienee eittämätön tosiasia on se, että kotitalouden päivittäisistä perusjätteistä karkeasti arvioiden noin 90 prosenttia on muovia. Tuo arvio toki perustuu pelkästään omiin kokemuksiini.

Viitaten taustakysymykseen, onko syytä olettaa, että jotkut puolueet eivät kannata jätteiden järkevää lajittelua? Pitääkö olla jonkin värinen, suhtautuakseen myönteisesti jäteasioihin?

Huolimatta puoluepoliittisesta kannasta, jätteet kannattaa lajitella ja saattaa hyötykäyttöön niiltä osin kuin mahdollista! Lajittele sinäkin jätteesi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti