/>/> VANHUS STADISSA: Vai tuli vielä Oulun traveleri! Ja höpöt kanssa!

tiistai 7. elokuuta 2018

Vai tuli vielä Oulun traveleri! Ja höpöt kanssa!

Eihän siitä mitään tullut! Aikataulut meni keturalleen niin, että oikein hatuttaa. Tätä kirjoittaessani minun piti istua autossani suhaamassa kohti Oulua, mutta ei! Niin ja kaupata "No jopas sattui!"-kirjaa matkan varrella oleville potentiaalisille tahoille. Nyt istun mökin tuvassa kirjapinoni kanssa ja kuuntelen sateen ropinaa peltikattoon. No ei auta kuin toivoa uutta, parempaa yritystä!

Sen verran kuitenkin sain kokemusta Airbnb:stä, että totesin järjestelmän toimivaksi. Yhteydenpito oululaiseen vuokraisäntään oli sujuvaa ja nopeaa. Ja varauksen peruuttaminen onnistui yhdellä napin painalluksella Airbnb:n sivulla. Siinä yhetydessä kysyttiin vaan syytä peruuntumiseen, mutta se oli taulukon vaihtoehdoista ruksaamalla selvä. Osan maksamastani varauksesta saan takaisin suoraan luottokorttitililleni muutaman päivän sisällä.

Korintin kanava
Mutta on se vaan nykyaikaisella matkailijalla helppoa tuo varausten tekeminen! Matkalippujen ja majapaikkojen varaaminen onnistuu helposti netissä verkkosivuilla tai mobiililaitteella sovelluksilla. Tarjolla on kotimaan kulkuvälineitä, kuten VR, ExpressBus, Onnibus, Finnair, Norwegian ja monia muita.

Bourbon Street
Ulkomaiden matkavarauksiin löytyykin sitten vielä mittavampi joukko osoitteita. Majoituksia saa kotimaahan ja ulkomaille monien sivustojen kautta, kuten esim. hotellien omat sivut, Airbnb, Trivago, Hotels.com, eBookers. Lentoja on tarjolla lentoyhtiöiden omilla sivuilla, mutta myös esim. osoitteissa SuperSaver, Momondo, SkyScanner.

Jackass-pingviinejä Boulders Beachilla
Pienenä vinkkinä lienee paikallaan mainita, että kun suunnittelet matkaasi ja selailet nettiä, niin käytä incognito-tilaa selaimessasi. Tuolloin selaustietosi eivät yhdisty sinuun, kun taas uudelleen etsit lentoa tai majoitusta. Saat aina selaushetkellä parhaat tarjoukset, eikä kiinnostuksesi määrättyyn paikkaan jää järjestelmän muistiin. Toki, jos käytät esim. Hotels.com-sivua, saat henkilökohtaisia tarjouksia.

Matkavarausten nettiviidakko on hyvin laaja ja siihen pääsee sisälle parhaiten googlailemalla matkalaisten kokemuksia esim. matkablogeista. Sieltä löytyy hyviä vinkkejä.

Käykää matkoilla, sillä matkailu avartaa!   Laitan mukaan pienen kuvakavalkadin maailman turuilta.


Mount Pilatuksen pillimiehet
Bangaloren "katukisa"




Moorean majatalo

Hongkongin taloja
Haitin piraattilaiva
Hua Hinin rento vartija
Brandenburgin portti
Alpeille sitä on vaan aina ikävä!
Suomen Lappi vie kaikista voiton!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti