/>/> VANHUS STADISSA: Tori.fi ja venekauppaa

perjantai 10. elokuuta 2018

Tori.fi ja venekauppaa

Sitä kun olen nykyaikainen seniori, niin yritin tehdä venekauppaa nykyaikaisia kauppakanavia hyödyntäen. Erinäisten seikkailujen ja mielenpahoittamisten kautta rantaani ”ajautunut” perintötekninen vene alkoi muodostua huolenaiheeksi. No, eikun kauppaamaan sitä!

Kun kaikki tuntuivat vannovan Tori.fi:n nimeen, niin sinnehän sitä minäkin sitten tyrkkäsin tuon laitoksen kaupan. Tungin ilmoitukseen kehutekstiä sormenpäät kipeinä ja muutamia näyttäviä valokuvia kauppatavarasta. Kaupan oli hikipäässä pari vuotta aiemmin hiomani, maalaamani ja puuosat uusimani kuttaperkkavene (kotkalaisten tosivenemiesten ilmaisu lasikuituveneelle) ja sen perään liitetty moottori.

Ja kiinnostustahan riitti! Muutamien päivien aikana ilmoitusta oli luettu noin 700 kertaa. Mutta missä viipyivät oikeat ostajat? Reilun parin viikon aikana sitten otti yhteyttä yksi oikea huijari, toinen lähes ”huijari” (ei vastannut, kun lähetin vastineeni tarjoukseen) ja kaksi venäläistä, jotka olisivat ostaneet pelkän moottorin. En halunnut myydä pelkää moottoria, kun veneen ”hävittäminen” yksin olisi ollut vaikeaa. Kyllästyin erityisesti sen ”huijarin” yksipuolisiin viesteihin ja nappasin ilmoituksen pois netistä.

Pureskelin hommaa mielessäni viikon verran ja tirvaisin lopulta ilmoituksen takaisin Tori.fi:hin. Tätä kirjoittaessani veneen osti tolokun mies (oululainen sanonta kunnon miehestä). Ilmoitusta luki VAJAAN VUOROKAUDEN aikana 305 henkilöä. Tarjouksia ei kuitenkaan tullut tuon vuorokauden aikana enempää kuin tuo yksi. Ja kun vene ja moottori olivat suorastaan loistokuntoiset. Ei ymmärrä tätä nykyaikaista markkinataloutta! Markkinaa on, mutta taloutta ei! En oikein tykännyt tuommoisesta veneiden katseluista! Paitsi tykkäsin, kun vene meni kaupaksi asiallisella taksalla huomioiden ikätekijät - veneen, ei minun!

Miksikö möin? Siksi, kun taho, jota varten veneen kunnostin ja sitä hellästi pitelin, ei tarvinnutkaan sitä. Lisäksi omat valtavat, mutta jo oudosti hiipuneet fyysiset voimani (painotan vielä, että niitä oli runsaasti aiempina vuosina) eivät enää riittäneet telakointipuuhiin. Ihmettelen vaan, että hauiksiin tallentamani voima on kadonnut ihmeellisellä tavalla. Ei ole voima ikuista, vaikka elokuvan avaruusmies sanookin "May the Force be with you!"

Tuossa se oli ja tuonne se meni - se vene!


4 kommenttia:

  1. Varmaan ollut kuitenkin kova paikka luopua veneestä varsinkin, jos vesillä viettänyt pidemmänkin aikaa, mutta hyvä, että meni kaupaksi. Mekin nostimme juuri veneen talviteloille ja korjasimme jonkin pienen vaihdevian, mutta tuskin maltan odottaa taas ensi vuotta, että pääsee taas vesille. Tuohan se juuri on, että vene vaatii kyllä paljon vaivaa. Toivottavasti pääset vaikka tuttujen veneille vielä, jos vesille on haluja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Jossain vaiheessa se luopumisen pakko on edessä. Nyt se oli minulla tuossa ja nimenomaan veneen osalla. En ole kovin himoveneilijä, joten ei se tuska aivan mahdoton ollut. Rantaan jäi kuitenkin soutuvene, jolla pääsee lähialueille ja kalastamaan halutessaan. Terveisin, Soutaja Vanhus Stadista

      Poista
  2. Joo mä muistan kanssa ku myin muistaakseni vanhaa autoani tuolla torissa, niin tuli jotain ihan ihmeellisiä englanninkielisiä tarjouksia ja vaikka mitä rahaa olisi pitänyt lähettää. Niitten kanssa joutuu kyllä olemaan tarkkana. Hyvä että sait kuitenkin menemään loppujen lopuksi! Itsekin olen juuri nyt kesäksi ajatellut hommata sellaisen soutuveneen mökille, mutta haluaisin nimenomaan sellaisen lujitemuovisen, mutta ei ole vielä tullut sopivasta hintahaarukasta vastaan. Kuitenkin hyvä, että käytettyinäkin näköjään tarjontaa riittää, että pitää vaan jaksaa enemmän selailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo tori.fi on tavallaan hyvä ja tavallaan huono myyntikanava. Hyvä, kun lukijoita on aina paljon, mutta huono, kun siellä on niin paljon huijareita.
      Kyllä sieltä sinullekin löytyy paatti! On niitä siellä, mutta nopea täytyy olla jos sattuu mieleisen huomaamaan.
      Tsemppiä sinulle veneen etsintään ja aurinkoista kesää!

      Poista