/>/> VANHUS STADISSA: Minusta tulee nykyaikainen traveleri!

tiistai 31. heinäkuuta 2018

Minusta tulee nykyaikainen traveleri!

Olen muutaman menneen vuosikymmenen aikana saanut ilon yöpyä tasokkaissakin majataloissa. Olen painanut pääni tyynyyn mm. Chicagossa The Drake-hotellissa, Washingtonissa The Hay-Adams-hotellissa ja Moorealla InterContinental Resortissa.

Nyt olen tekemässä uuden aluevaltauksen. Siirryn moderniin tapaan majoittua matkoilla. Lähden muutamaksi päiväksi sukuloimaan synnyinpaikkakunnalleni Ouluun. Olen varannut sieltä  elämäni ensimmäisen Airbnb-majoituksen.

Etsintä alkoi iPadin Airbnb-sovelluksella. Olin ladannut sen jo aiemmin laitteelleni ja kirjautunut sovelluksen käyttäjäksi, joten muodollisuudet olivat jo valmiiksi kunnossa. Asetin hakupaikkakunnaksi Oulun ja määrittelin päivät tarvitsemallani majoitukselle, sovellus antoi luettelon tarjolla olevista vaihtoehdoista. Muutettuani hakutuloksen antaman luettelon kartaksi, pystyin rajaamaan aluetta kahdella sormella (pienentämällä tai suurentamalla) ja näkemään valitun alueen tarjonnan. Kartalla olevia rahamerkkejä (päivähinta kullekin majapaikalle) napauttamalla, pystyin katsomaan mielestäni sopivan hintaisen majoituksen yksityiskohtia.

Tarjontaa oli kohtalaisen paljon. Hintahaarukka oli suuri ja vaihtoehdot monenlaiset. Keskustassa oli tarjolla paljon pieniä asuntoja, pääosin kerrostaloyksiöitä. Kun hakualuetta laajensi esikaupunkialueille, tuli tarjolle isompia asuntoja kerrostaloissa ja rivitaloissa. Myös majoituspaikkojen taso ja vuodekapasiteetti vaihtelivat paljon.

Kun olin valinnut kartalta mieleiseni majapaikan, siirryin maksamaan. Varausmerkintöjen yhteydessä oli mahdollisuus kirjoittaa asunnon vuokraajalle matkastani ja lisätoiveita majoituksen suhteen. Noiden toimien jälkeen sain heti sähköpostiini tarkan osoitteen, vuokraajan yhteystiedot ja kuitin maksusta. Tunnin sisällä varauksen tekemisestä lähetti vuokraisäntä sähköpostilla tervetulotoivotuksensa. Sovimme vielä viesteillä avaintenluovutuksen ajankohdan. Varaaminen sujui todella helposti ja nopeasti. Oulussapa se lopputulos selviää!

Viestittelen Oulussa käytyäni, miten reissu onnistui! Tästä se moderni matkailuni alkaa!


PS. Jos höpökirjani ”No jopas sattui!” kiinnostaa, voit tilata sen paperikirjana (250 sivua) osoitteesta https://holvi.com/shop/Marksbook/   ja e-kirjana esim. iBooks-kaupasta (Applen laitteilla) tai Google Play-kaupasta (Android-laitteilla). Jos kuitenkin olet totista sorttia, älä tilaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti