/>/> VANHUS STADISSA: Kännykkäliittymä poksahti loppuun

keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Kännykkäliittymä poksahti loppuun

Se vaan tuli vanha älykännykkäni liittymäsopimus tiensä päähän. Eikä ollut hauska tilanne! Ennen kun on tarvinnut uusia sopimusta, on kotikylällä Stadissa ollut helppo tepastella Elisan myymälään ja vääntää uusi sopimus. Ja kyllä ovat olleet aina ystävällisiä ja palvelleet kanta-asiakkaan hyvin. Etuja ei ole juuri saanut, mutta muuten ovat olleet hymyileväisiä ja kohteliaita.

No entäs nyt sitten kun olen takametsässä ja myymälään onkin pitkä ja kivinen tie. Ei ole helppoa olla ahdistumatta tämmöisessä sopimuksettomassa tilanteessa. Saattaisin jopa hieman ymmärtää ammattiyhdistysväkeäkin vastaavassa tilanteessa, mutta en kuitenkaan. Se kun ei minun pirtaani sovi!

Onneksi minulla on kuitenkin puhelin ja liittymä, vaikka sen hinta nousi eilen huimiin lukemiin. Ja onneksi oli ystävällisiä ihmisiä Elisalla langankin päässä eikä pelkästään myymälässä. Sanoivat ymmärtävänsä tuskaani, mutta kun ei pysty lisäetuihin, ei vaan pysty. Pakkohan se oli ottaa almua pienesti vastaan ja sanoa jees. Sillä pikku sanalla pääsi taas sopimustilanteeseen vuodeksi. Seuraavat sopimusneuvottelut on ensi heinäkuussa.

Mitä tähän sitten sanoivat Telia (että rutaleet menivät muuttamaan senkin nimen) ja DNA. Mökin alue, takametsä, on DNAn ominta aluetta, mutta ei herunut sieltäkään sääliä eikä etuja, paitsi olisi saanut nettietua Euroopassa ja Baltiassa. Sonera pukkasi sattumalta juuri sopimuksentekopäivänä sähköpostissa seireenin kutsua, mutta ei siihenkään liittynyt innostavia houkutuksia. Kehuivat kyllä ystäväksi ja sanoivat muistavansa entisen hyvän asiakkaansa. En alkanut!

Tekikö EU meille hyvää vai hallaa kännykkäliikenneasioissa? Määräsivät operaattoreiden hinnoista ja operaattorit nostivat niitä heti. Kädenojennuksena operaattorit lupaavat Baltiassa halpaa operointia, mutta kun minulla ei ole juurikaan asiaa Baltiaan. Ei taida enää olla monella muullakaan, etenkään niillä, jotka raahasivat olutta kärrytolkulla Viron laivoilla. Nosti Viron ministeri nimittäin olutveroa ja minusta se oli oikein hyvä juttu! Ei olut ole terveellistä muutenkaan. Aiheuttaa mahakipuja ja kaikenlaista vaivaa sekä skismaa. Pääsee tulli ja poliisikin helpommalla kun ei tarvitse kytätä ja taltuttaa Viron rähinaviinan seurauksia.

Meinasi tämä juttuni livetä juomaosastolle kun piti puhua liittymistä. Se vain jäi sanomatta, että onneksi ei ole olemassa kartelleja noilla operaattoreilla. Hinnat ja edut ovat vaan ihan sattumalta samanlaiset. Olisihan semmoinen kartelli lainvastaistakin!

Mutta nyt minä voin taas soitella ja etsiä bittejä avaruudesta kännykällä. Ei ole halpaa, eikä kanta-asiakasystävällistä, mutta toimivaa kuitenkin! Eurooppaan minun sopimuksellani ei kannata lähteä vaan pitää mennä heti kauemmaksi tai olla menemättä kokonaan.


Värkkäsin aikoinaan oravanmökkejä kun ei ollut muka muuta puuhaa. Laitan tähän kuvan yhdestä mökistä kun ei minulla satu olemaan juuri nyt kuvaa käsillä kännykkäliittymästä.

PS taas. Oravat ovat kadonneet takametsästä kokonaan. Liekö haukat olleet asialla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti