/>/> VANHUS STADISSA: Kalasääski-live netissä heinäkuun 2017 ajan

keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kalasääski-live netissä heinäkuun 2017 ajan

Vaikka Norppalive-lähetykset päättyivätkin kesäkuussa, on heinäkuussa ilonamme melkoisesti tapahtumarikkaampi Sääksilive-lähetys.


Sääksi vai kalasääski? Molemmat ovat oikein. Kunhan ei sekoita sääskeen, joka on korvan juuressa inhottavasti inisevä itikka, joka vielä kuppaa ihmiseltä verta ihon läpi ja jättää jälkeensä kutiavan paukaman. Siis sääksi on on upea, rauhoitettu lintu ja sääski inisevä hyttynen.

Juha "Norppa" Taskinen hankki jälleen kuvaamisluvat ja asensi kameran Linnasaaren kansallispuistoon parin metrin päähän kalasääsken pesää. Pesä on sama, jossa oli kamera myös heinäkuussa 2016. Pesä on oletettavasti ollut paikallaan jo ainakin 15 vuoden ajan. Sitä käyttänee sama sääksipari useita vuosia.

Pesässä on samoin kuin viime kesänäkin 3 poikasta ja naaras- sekä koiraslinnut. Emo suojelee pesässä poikasiaan ja koiras tuo pesään kaloja ruuaksi pari kertaa päivässä. Kuva on sikäli mielenkiintoista seurattavaa, että siinä on nähtävää koko ajan.

Kamera kuvaa pesän tapahtumia heinäkuun ajan. Poikaset lähtevät heinä-elokuun vaihteen aikoihin lentoon, jolloin naaras lähtee paluumuutolle Afrikkaan ja koiras jää hoitelemaan pesän viimeistä poikasta kunnes tämäkin nousee uljaille siivilleen.

Seuraa SÄÄKSIPERHEEN ELÄMÄÄ osoitteessa http://cloudplayer.pukkistream.net/kalasaaksi.html tai KLIKKAA TÄTÄ !


PS. Mökkimme sijaitsee Linnasaaresta n. 20 km:n päässä etelään. Lähin sääksen pesä on alle 2 km:n päässä mökiltämme. Aika usein koirassääksi lentelee rantakaislikkomme yläpuolella saaliskaloja etsiskellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti