/>/> VANHUS STADISSA: Rooma, ikuinen kaupunki - 6. Fontana di Trevi ja Espanjalaiset portaat

tiistai 23. toukokuuta 2017

Rooma, ikuinen kaupunki - 6. Fontana di Trevi ja Espanjalaiset portaat

Eräs Rooman kauneimmista nähtävyyksistä on Fontan di Trevin suihkulähdekokonaisuus, joka on valmistunut vuonna 1762. Suihkulähde rakennettiin palatsin julkisivuksi tekokallion ja altaan muodostaessa etuosan. Fontana di Trevi käsittää muutamia hienoja patsaita, joista tärkein on meren jumalan Okeanos merihevosten vetämässä vaunussa.

Valkoisena hohtava suihkulähde ja sen kirkas vesi solisevat upena kesänpäivän auringonpaisteessa. Lisäksi kävijän kuuluu heittää olkansa yli lantti lähteeseen ja lausua mielessään oma toivomuksensa. Takeita toiveen toteutumisesta ei käsittääkseni anneta. Mutta yrittänyttä ei laiteta!





Eräs toinen kaikkien tuntema vierailukohde Roomassa on Espanjalaiset portaat. Portaat valmistuivat vuonna 1726 ja sijaitsevat noin puolisen kilometriä Fontana di Trevistä pohjoiseen Piazza di Spagnan laidalla. Portaiden alapäässä sijaitsee pienoislaivan muotoinen suihkulähde.

Nimensä portaat ovat saaneet "espanjalaisen" aukion mukaan. Aukiolla sijaitsee Espanjan Pyhän Istuimen suurlähetystö.

Portaat ovat erityisen tunnetut kauniilla ilmalla niillä istuskelevista roomalaisista ja turisteista. Parhaasen kesäaikaan portaiden vierellä kukkivat värikkäät kukat ja pensaat.



Espanjalaiset portaat
Espanjalaisten portaiden ylätasanne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti