/>/> VANHUS STADISSA: Rooma. ikuinen kaupunki - 4. Ihmisvilinää ja liikennettä

sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Rooma. ikuinen kaupunki - 4. Ihmisvilinää ja liikennettä


Mainitsin eka postauksessani Mäkkärin, joten tuossa ylhäällä kuva Terminin, Rooman päärautatieaseman Mäkkäristä. Muuten Mäkkäreitä tuntui kaupungissa riittävän eli tuttuakin ruokaa on kylällä tarjolla.

Mutta sitten asiaan! Vaikka elettiin vasta toukokuun toista viikkoa, oli kaupunki tulvillaan turisteja. Koska kaikki keskusta-alueen kadut ovat täynnä vanhoja rakennuksia, niin nähtävyyksiä pälyilevät turistit täyttävät kadut. Välillä oli ohitettava hidastelijat ajoradan puolelta. Kun ajoradat olivat samalla täynnä autoja, moottoripyöriä ja skoottereita, oli oltava silmät selässäkin ja vanhat Liikennelaulun opit mielessä.

Ihmeellistä oli kuitenkin jalankulkijana se, että astuit missä tahansa suojatielle, moottoriajoneuvot pysähtyivät välittömästi. Ja tuo tapahtui jopa valon palaessa punaisena jalankulkijoille. Jalankulkijan  kannalta liikenne oli em. syystä melkoisen turvallista. Toki ei Roomassakaan ollut syytä liikaa kokeilla onneaan suojatielle töytäillessä.

Huolimatta mahdottoman vilkkaasta ja etelämaisittain kiihkeästi sujuneesta liikenteestä, en nähnyt viiden päivän aikana yhtään liikenneonnettomuutta. Ihmetellä täytyi myös lähes täydellistä polkupyöräilijöiden puuttumista. Olisi luullut, että kapeilla, ruuhkaisilla kaduilla olisi ollut helpointa edetä polkupyörällä, mutta ei. Ehkä ne oli korvattu skoottereilla, joita toki puikkelehtikin, kylläkin aika kurinalaisesti, autojen välissä.

Oikeastaan yllätyin tyystin tuosta hieman kaoottisen, ruuhkaisen liikenteen jouhevasta sujumisesta sekä jalankulkijoiden turvallisesta liikkumisesta! Enemmän on kyllä syytä pelätä liikennettä Helsingissä!

Seuraavassa on sekalainen valikoima kuvia Rooman kaduilta ja kujilta!

Skootteri- ja moottoripyöräparkkeja oli varsin paljon
Pienemmillä sivukaduilla oli autojen pysäköinti vapaamuotoista
Polle lippalakissaan Fontana di Trevin luona.
Kävelykadut olivat tupaten täynnä turisteja
Kuva kukkulalta alas kohti laaksoa. Seitsemänhän niitä Rooman kukkuloita on.
Kuvia turvallisemmasta autokalustosta
Fiat on auton merkki Roomassakin
Lähtökynnyksellä odotetaan vihreitä valoja

Lisää kuvia Roomasta tulossa ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti