/>/> VANHUS STADISSA: Rooma, ikuinen kaupunki - 1. Matkustaminen

lauantai 13. toukokuuta 2017

Rooma, ikuinen kaupunki - 1. Matkustaminen


Kevään vesi- ja räntäsadekelit meni unelmoidessa lämmöstä ja auringosta, mutta mistäpä niitä matkalaiska vanhus löytäisi? Niitä kun ei ole tarjolla 10-raitiovaunun reitillä. Lopulta paine kasvoi sietämättömäksi, etenkin kun muutaman päivän helteen jälkeen säägurut lupasivat kevään ensikukkien peitoksi räntää ja yöpakkasia.


Internet, tuo ihmeellinen eläin, avusti ahdingon purkamisessa. Pienen selailun jälkeen löytyi Finnairin sinivalkoisilta siiviltä parin päivän päähän tilaa ja Hotels.com:sta rajattomasti hotellivaihtoehtoja. Ja lämpöäkin oli luvassa! Nämä kaikki asiat toteutuivat perillä Roomassa juuri sinä aamuna kun koti-Stadissa aloitettiin nollakelillä ja räntäodotuksilla.
Fiumicinon lentokentällä laskeutui suomalaisen seniorin kalpealle iholle jumalainen lämpö ja Tyrrhenanmeren hönkimä kevyt, kuuma kosteus. Voiko kylmää pakenevalle tarjota enää enemmän nautintoa? No kyllähän sitä seniorillekin aina kannattaa ehdotella nautintotarjouksia ja Roomahan niitä tarjoaakin.

Viisaasti valittu majatalon sijainti reilun sadan metrin päässä Terminin asemalta säästi jalkoja ja kulkuneuvon hankinnan vaivaa. Terminille kulki lentoasemalta sujuvasti ja pehmeästi Leonardo Express-juna, joka taittoi matkan puolessa tunnissa. Tovi saatiin odotella hotellin sisäänkirjautumisaikaa, joka tovi vietettiinkin nauttimalla roomalaisen herkkukeittiön parhainta antia Terminin aseman McDonaldsissa. Siinä yhtyivät globaali kulinarismi, amerikkalainen tuote italialaisesta keittiöstä ja suoraan suomalaiseen suuhun. Ja perinteisen hyvää oli ja varmaan terveellistäkin - ehkä!

Ja Roomaa käveltiin 4 päivää hikeen asti! Sieltä seuraavaksi muutama kuva ja jatkoa ehkä seuraa.


Colosseun

Colosseumin katsomorakenteita

Tiber-joki

Katutaiteilija työssään

Laukkukauppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti