/>/> VANHUS STADISSA: Mökkeilyn riemua?

perjantai 2. kesäkuuta 2017

Mökkeilyn riemua?

No onko meillä nyt sitten mukavaa? Arvaahan!

Nyt on mökkeilty 3 vuorokautta ja vastaus kysymykseen ei ole odotetunlainen. Tultaessa mökille oli lämpötila +7 C ja aurinko paistoi ja ei paistanut. Ei tarvinnut etsiä shortseja ja t-paitoja pukineiksi. Ja lämpötila oli eilen +5 C, muutama hitunen räntääkin tippui taivaalta ja nyt tätä kirjoittaessani mittari näyttää +3 C ja vettä vihmoo oikein olan takaa.



Jos kehitys jatkuu tämmöisenä, on juhannuksen tienoilla karkeasti arvioiden - 40 C:n pakkanen. Raavi siinä sitten kohmeisin sormin tulitikkuja juhannuskokon sytyttämiseen. Ei näytä hyvältä meikäseniorin kesäodotukset. Ei kestä kantaa edes tikkataulua varastosta pihalle. Ei uskalla heittää katiskaa järveen jäitten pelossa. Kuka sen katiskan sitten juhannusjäistä irroittaa?

Pitäisiköhän alkaa katsella netistä etelän matkoja? Enkä tarkoita Hankoa, Helsinkiä tai Heinolaa, vaan mielessä on vieläkin eteläisemmät hellerannat. Siellä saisi ehkä kokeilla uusia uimahousuja ja netistä tilattuja t-paitoja! Ja näytteeksi messuilta saatua aurinkorasvapuikkoa!

En oikein tykkää näistä mökkipihan ulkolämpötiloista! Puutkin halkopinosta hupenee hurjaa vauhtia. Kohta on poltettava talvimyrskyn katkaisemaa lipputankoa kun muuta poltettavaa ei ole.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti