/>/> VANHUS STADISSA: Se on nyt 2017!

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Se on nyt 2017!

Kyllä sitten kirjoitinkin tämän vuoden aattona pitkän ja kiihkeän sepustuksen 2016 tapahtumista! Tuntui, että pulskan miesvanhuksen molempiin rintoihin oikein koski, kun päästelin höyryä näppäimistöllä. Jos olisi ollut käsissä 50-luvun kunnon kirjoituskone Royali, niin olisi olleet kirjainsarvet monesti klimpissä ja sormet musteessa. Arvaan kyllä, että nyt lukijaa rassaa, että mitä se sitten paatosteli. Mutta enpä kerro!

Se on ollut kaikissa tuuteissa tulvillaan samoja juttuja, jotka kaikki jo tietävät. Paitsi ne, joilla olisi eväitä puuttua asioihin ja tökkiä niitä oikeaan suuntaan. Niin minä, kuin se virallinen Mielensäpahoittajakin tiedettäisiin, miten meidän kylän, kotomaan, eurooppalaisen yhteisön ja maailman ongelmat ratkaistaisiin, mutta mepä ei kerrotakkaan. Ottakoot itse selvää ja katukoot, kun eivät hokanneet itse! Kyllä sitten harmittaa läskisoosipottuja syödessä, että olisihan nuo pitänyt tietää ja korjata pois kuleksimasta!

Laitan tähän kuitenkin muutamia tärppisanoja, että osaatte hahmottaa mitä asioita ajattelin kirjoittaessani kirjainvarsia solmuun. Niitä sanoja olivat mm.  
sote, pakolaiset, kivi auton ikkunaan, terrorismi, Italian pankkiiri, räystäskourut tukossa, brexit, sote, maanjäristykset, pahoinpitelyt, oluen hinta lähipubissa, Trumppi, persut, politiikka, terveyskeskuksen ruuhka, väärä osoite kirjeessä, vihreät, Eu-parlamentin muutto Strasbourgiin alvariinsa, raiskaukset, Talvivaara, Aarnion humausaineet, postin tökkiminen, kengänpohjan irtoaminen, kepu, ratikan uudet matkakortinlukijat, ukulelen soiton vaikeus, Takaisin kotiin Sarahin vastoinkäymiset, lentokoneen tippumiset, kirveenvarsi katkesi, liian vähä lumi, liian paljo lumi, Turkin pomon sohlaukset, liian kylmä, liian kuuma, kahvin hinnan nousu, sote
 ja oli niitä pari muutakin, mutta en juuri nyt saa niitä mieleeni.

Jos arvata ja ennustaa saa, niin nuo samat jutut toistuvat tänäkin vuonna! Mihinpä niistä pääsisi! Onhan siellä tulossa muutamat vaalit, joissa pannaan varmaan populismin voimin taas eri maitten asioita kuntoon tai sitten entistä enemmän sekaisin. Soten puinti jatkuu samaan tahtiin kuin kuluneina vuosikymmeninä. Toivottavasti saavat siihen jotain järkeä ennen kuin minä kupsahdan! Olisihan se mukava vielä nauttia huolella järjestellystä uudesta hoivasta.


Taitaa olla tulossa aika rankka vuosi! Olen jo nyt täysin uuvuksissa vaikka vuosi alkoi vasta hetki sitten. Ja viime yönäkin tuijotettiin kaikenlaista sohellusta, jolla piti avattaman kotomaan 100-vuotisjuhlinta. En ymmärtänyt esityksistä juuri mitään, kun oli niin moternisti esitetyt, enkä oikein tykännyt, paitsi Aikuisesta naisesta ja siitä taivaalta laskeutuneesta hiihtäjästä. Oli sillä hyvät  sivakat, varmaan kunnon Järvisen sälesukset!

Kiitän lämmöllä kaikkia lukijoitani vuodesta 2016! 

Otan nyt rohkean askelen ja vahvan enteellisen otteen seuraavissa sanoissani kun

TOIVOTAN KAIKILLE HYVÄÄ TERVEYTTÄ, MENESTYSTÄ KAIKKIIN TOIMIIN JA MYÖS TOIMETTOMUUKSIIN, SEKÄ PALJON AURINKOISIA KELEJÄ JA ENNEN KAIKKEA 

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2017!

 
Valotaidetta Hesperianpuistossa

100-juhlan esiintymislava ennen illan koitoksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti