/>/> VANHUS STADISSA: Kunnollisia elämän valintoja

perjantai 19. huhtikuuta 2019

Kunnollisia elämän valintoja

Jutkahti tuossa mieleen muuanna päivänä, että mikähän tuo ohjannee ihmisen valintoja elämän taaperruksella? Ajatus virisi ollessani etsimässä Nordic Healthin loistavalla kuntosalilla vuosikymmenten saatossa kadonnutta kuntoani.

Jos olisin aikoinaan valinnut ammatikseni kunto-ohjaajan ammatin, olisin melkoisen suurella todennäköisyydellä loistavassa fyysisessä kunnossa. En valinnut! Jonnekin katosi vuosien pesäpallopelien vaikutus. Kukaan ei enää uskoisi minua katsoessaan kunnanmestaruuksiani korkeus- ja seiväshypyissä, laskettelurinteiden koskemattomissa aamupuutereissa sulavia kaartelujälkiäni ja erilaisten pelimailojeni kuluneita kädensijoja.

Valitsin ammattini kaupalliselta puolelta ja siellä nimenomaan makkaran myynnistä. Se on eittämätön tosiasia, että olen aina pitänyt lauantai- ja lenkkimakkarasta. En heti allekirjoita, että se olisi ollut ammatinvalintaani ohjaava tekijä. Mutta jotain siinä täytyy olla.

Vuodet makkaroiden parissa teki myös nuorena huippunsa trimmatusta varrestani makkaraa muistuttavan. Rasva löysi tiensä keskivartalooni, eikä ole luopunut sijastaan. Makkaratuotteiden vaihtaminen vähempirasvaisiin tai kalkkunamakkaroihin ei ole vaikuttanut mitään. Ja sitä paitsi, eiväthän ne ole mitään oikeita makkaroita!

Herää kysymys, että olisiko pitänyt harrastaa fyysisiä lajeja myös työelämäni aikana. No olisi tietenkin! Nyt alkaa olla myöhäistä tehdä mitään. Hikitreenit salilla eivät enää tuota tulosta. Rankka polkupyörällä vispaaminen ympäri Helsingin katuja ei näytä jälkiään. Ainoina seurauksina tuosta kaikesta ovat olleet kipeät lihakset ja suorituksen jälkeinen nälkä. Ja makkaraa kuluu entistä kiivaammin.

Mietin vaan, että olisiko nykyelämä Stadin vanhuksena helpompaa jos olisin ollut kuntosaliyrittäjä eikä ruokakaupan pitäjä? Huoh...!

PS. Nykyisestä salista huonon kunnon parantuminen ei ainakaan ole kiinni. Kyllä kunto paranee kohisten, mutta rasva on makkaransyöjällä lujassa! 

Nordic Health, Ruskeasuo Helsinki



2 kommenttia:

  1. Itsekin vuosia kaupanalalla työskennelleenä olen alkanut miettiä alanvaihtoa. Olen kyllä vuosikaudet ravannut salilla ja siitä on tullut itselleni tuttu paikka. Kuntosalin perustaminen ei välttämättä olisi ollenkaan hullumpi idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Antero!
      Kaupan ala on melkoisen rankka ala. Siinä joutuu nostelemaan ja olemaan jaloillaan koko päivän. Kroppa on melkoisen lujilla.
      Olen käynyt säännöllisesti kuntosalilla noin puolitoista vuotta talviaikaan. Käyntitiheys on ollut 2-3 kertaa viikossa. Kyllä siitä on ollut suunnaton apu lihasten ja nivelten peruskunnon ylläpitämiseen, ehkä ei niinkään kehittämiseen. En tee voimatreeniä, vaan kunnon ylläpitämistä.
      Nyt kesällä huomasin, mikä hyöty tuosta kaikesta treenistä on ollut, tein metsurin hommia ja lapiohommia, eikä paikkani kipeytyneet ollenkaan. Jos olisin istunut vain kotona päivät, olisi tuska ollut valtava.
      Eli, jos et perusta omaa kuntosalia, niin jatka salilla kuntoa ylläpitävää treenausta! Tsemppiä kuntoiluun!

      Poista