/>/> VANHUS STADISSA: Muista katsoa jalkoihin!

tiistai 13. marraskuuta 2018

Muista katsoa jalkoihin!

Siis omiin jalkoihin! En tarkoita sisällä, vaan ulkona. Nyt on nimittäin se aika, että ulkona liikkuvalle tarjoutuu mainio tilaisuus teloa itseään.

Meidän tuskin tarvitsee nukkua enää montaa yötä, kun pihat, tiet, kadut ja kujat ovat jäässä, etenkin aamuisin. Ellet panosta jalkineisiin ja tarkkaavaisuuteen, on liukastuminen suorastaan väistämätön tapahtuma. Etenkin seniorin luusto on otollista ainetta murtumille ja pahemmillekin seurauksille. Ja se ei ole kenellekään kivaa.

Tätä kirjoittaessani ainakin helsinkiläiset liikkuvat vielä ahkerasti polkupyörillä. Pyöräilijän  pahimpia ongelmia ovat pyöräteille kertyvät märät lehtikasat. Tuuli pyörittää kuivilla keleillä lehdet yksiin paikkoihin ja sadepäivinä niistä muodostuu tielle liukas massa. On siis syytä olla erityisen varovainen pyöräillessä.

Säänhaltija on järjestänyt syksylle jatkoaikaa, ja se kannattaa hyödyntää ulkoilemalla. Viime päivien tihkusumusateinen sää on täysin sopivaa ulkoilulle. Kohta on kuitenkin aika räntäsateille ja epämiellyttäville alkutalven keleille, joten ei kun kaikki ylös, ulos ja lenkille!

Ja muistakaa, että jalkineissa ja polkupyörän kumeissa pitää olla kunnon pintakuvio, joka pitää tilanteessa kuin tilanteessa. Ja varovaisuutta pitää noudattaa alvariinsa!

Pysykää terveinä ja pitäkää luunne kasassa!

Hankin 10 vuoden jälkeen pitäväpohjaiset kengät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti