/>/> VANHUS STADISSA: Sanojen näyttely Messukeskuksessa

torstai 25. lokakuuta 2018

Sanojen näyttely Messukeskuksessa

Se oli päättänyt kirjallinen taho kerätä Suomen kirjaimet ja sanat nippuun muutamaksi päiväksi Helsinkiin Messukeskukseen. Olivat kutsuneet väen tutustumaan Kirjamessuihin.

Ja olihan niitä! Kirjoja ja koululaisia. Ponkaisin avajaispäivänä, torstaina paikalle. Meinasin jäädä nuorison jalkoihin heti ulko-ovella. Hyvähän se on jos nuorille järjestetään tutustuminen kirjailijoihin ja kirjallisuuteen. Monella esiintymislavalla ja osastolla sananikkarit kertoivat omista teoksistaan ja kaupallista toimintaa hoidettiin suunnattomista kirjaröykkiöistä ja -pöydiltä.

Tarjolla oli uutta kirjaa, käytettyä kirjaa, antikvaarikirjaa, runokirjaa, proosaa, tietokirjallisuutta, dekkareita, pokkareita, sarjakuvia, sänkyjä, kortteja, seurakunnan kahvitarjoilua, koristeita, tyynyliinoja, taidetta, silmälasin sankoja ja vaikka mitä. Tuskin tuolla kukaan jäi varsinaisesti osattomaksi.


Jos ei kirjat jaksaneet kiinnosta ja ikää oli yli 18 vuotta, saattoi siirtyä ylemmäksi Ruoka- ja Viinimessuille. Toisen kerroksen hallit olivat täynnä monenlaisia ruokaherkkuja ja viinejä. Löytyi toffeeta, juustoja, sämpylöitä, ohrarieskoja, ruokaöljyä, makkaroita ja luoja ties mitä muuta. Halliin oli ajettu katukeittöiden autoja, joissa tarjottiin monenlaista helppoa, herkullista syötävää. Rohkeimmat messuvieraat kävivät lunastamassa itselleen viinilasin ja juomakuponkeja. Sen jälkeen pääsivätkin kiertelemään mukin kanssa viininkaatajien pöytien äärellä. Itse en tuommoiseen menoon sotkeutunut. Olisi tullut vain huono olo ja ties vaikka olisi mennyt jonkun kanssa tilanne painiksi. Se voi voimantunnossa karata homma käsistä.




Jos et ole vielä ehtinyt Kirjamessuille, mene ihmeessä käymään! Ota reppu mukaan, niin on helpompaa viedä ostot mukaan kotiin. Siis kirjat ja oululaiset ohrarieskat. Ne on vaan molemmat niin hyviä!





PS. Ja senhän muistat tietenkin, että No jopas sattui! - Hupinovelleja löytyy painettuna tai e-kirjana useimmista nettikirjakaupoista. Ja lainattavaksi Helsingin ja Savonlinnan kaupunginkirjastoista, useista Lapin kirjastoista ja e-kirjana mm. Malmön kaupunginkirjastosta. Eli jos satut liikkumaan noilla huudeilla, niin käy lainaamassa! Tai ole rohkea ja tilaa omaksesi netistä, esim. Booky.fi:stä (klikkaa em. linkkiä!)!
 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti